Vipps får Gulltaggens ærespris

Styret i INMA velger å gi Gulltaggens Ærespris 2020 til Vipps. -Vipps er en fantastisk helnorsk historie om bruk av teknologi og forenkling av folks hverdag, konkluderer INMA-styret.

 

-Vipps er virkelig en verdig vinner. Dette er innovasjon, teknologiutvikling og markedsføring hånd i hånd. Ikke bare har Vipps imponert her hjemme. Vipps er blitt en snakkis på internasjonalt nivå. Dette er norsk innovasjon og kommunikasjon på høyeste hylle, sier styreleder Eirik Norman Hansen i INMA om årets ærespris i regi av Gulltaggen og INMA.

 

Vipps ble lansert av DNB 30. mai 2015 som en digital betalingstjeneste for smarttelefoner mellom privatpersoner.  Siden 2017 har Vipps-tjenesten også blitt et eget frittstående selskap med over 100 banker på eiersiden – som tilbyr betalings- og ID-løsninger. Selskapet har i dag over 250 ansatte og har hovedkontor i Oslo.

 

Hanne Norstrøm-Ness i Vipps, som bruker tittelen markedshode, ble mildt sagt begeistret da vinnerbudskapet kom. -Fikk skikkelig ståpels og tårer i øynene da meldingen kom. Å bli tildelt ærespris er ikke noe man driver med så ofte, så her sto jubelen i taket, sier Norstrøm-Ness.

 

-Året vi har lagt bak oss har krevd et ekstra gir hos oss. 2019 er året vi virkelig tok posisjon på netthandel. Det er også året vi bestemte oss for å fjerne papirfakturaen og gjøre regningsbetaling befriende enkelt. Samtidig skulle vi bevare en sterk merkevareposisjon hos våre 3,7 millioner vippsere, og sørge for at det er enkelt å både gi og få penger for veldedige organisasjoner, idrettslag og frivillige. Da er det jo helt rått at markedet og bransjen gir oss ekstra store heiarop, sier markedshodet hos Vipps.

 

Her er juryens begrunnelse for Gulltaggens ærespris 2020

«Årets ærespris går til en aktør som ikke bare har endret og heldigitalisert en hel bransje, men også endret folks vaner. Siden lanseringen i 2015 har årets vinner markert seg som en ekstremt god markedsfører og merkevarebygger, og de har blitt en så naturlig del av vår hverdag at vi har tatt dem med inn i dagligtalen. Aldri før har vi sett en norsk tjeneste som har blitt tatt i bruk av så mange så fort og blitt noe vi knapt kan klare oss uten hverken som kunde eller bedrift. Vinneren er et godt eksempel på å tørre å bevege seg raskt for å ta en posisjon, og på å bruke markedsføringen sin på å forsterke båndene til merkevaren gjennom språk og humor. Vinneren har gjennom en kombinasjon av å levere en svært forenklende tjeneste og god kommunikasjon gjennom flere år befestet sin posisjon i toppsjiktet blant de best likte merkevarene i Norge, en posisjon de ellers deler med giganter som Netflix og Apple. Dette mener juryen at det står både heder og ære av, og utroper derfor årets vinner til VIPPS».

 

-Vipps er et produkt som vi som liker innovasjon er stolte av. Konkurransen på området er beintøff. Vipps gjorde det meste riktig – også timingen. Vipps bruker teknologien for å gjøre det enklere for oss og for hverdagen til rundt 3,7 millioner nordmenn – og er i konkurranse med de beste i verden innen teknologiutvikling. Den begeistrer og forenkler i verdensklasse – og er en tjeneste som folk liker. En verdig vinner av Gulltaggens ærespris, sier styreleder Eirik Norman Hansen i INMA.

-Dette er en pris som henger veldig høyt. Den skal kun deles ut til noe som er ekstraordinært innenfor markedsføringens mange disipliner. Vipps er i høyeste grad et slikt eksempel, sier styreleder Eirik Norman Hansen i INMA.

 

Styret i INMA består av følgende: Eirik Norman Hansen fra Eirik Norman AS (styreleder), Elnaz Esmailzadeh fra VGTV (styremedlem), Per Brigt Olsen fra Fagpressen (styremedlem), Jørgen Nilsson fra Sempro AS (styremedlem), Tim Nilo fra Askeladden (styremedlem), Per Christian Strand fra Snap Inc. (styremedlem), Nina K. Hareide-Larsen fra Facebook (styremedlem) og Magnus Strømnes Bøe fra Red Performance (styremedlem).

 

Meny
Skroll til toppen