Veien er målet – fra remarketing til relevant marketing

Av Line Falk, Performance Manager McCANN og medlem av INMAs faggruppe for Remarketing.

Det er vanlig å inkludere inn remarketing i markedsplanene når man presenterer strategi for kundene.  I teorien er jo remarketing en veldig god ide! Annonsering direkte til folk man vet er interessert i merkevaren din.

Sporing av de digitale fotsporene man legger etter seg på nettet, gjør det lettere å samle nyttig innsikt når du skal optimere markedsføringen og planlegge neste kampanje. Eller?

Data forteller deg ikke alltid hvem målgruppen er
Dersom man starter med feil utgangspunkt,  er det lett å ende opp med feil innsikt, basert på feil data. For det som er lett å glemme er at selv om data kan virke absolutte, så er de allikevel ikke annet enn antagelser om atferd og engasjement på nett. Det er ikke slik at man sitter igjen med en liste navn over lojale kunder.

Når innsikten forteller deg at målgruppen din er Kvinner 40+, men de som gir deg de resultatene du er ute etter er Menn 50+, har man da bommet på målgruppen? Ikke dersom Mann 50+ er gift med Kvinne 40+.

Når remarketing blir til relevant markteing
Remarketing på sitt beste er relevante annonser til de som logisk sett er dine mest lojale kunder.  Man treffer de som er interesserte i din merkevare. Det gjelder ikke bare hvem som ser annonsene, men hvor de ser dem også. Om man ser annonsene på bussen, eller på trikkeholdeplassen eller på nettbrettet etter Dagsrevyen, så skal annonsene være relevante til det øyeblikket den oppleves.

Svaret på hvordan man kan få dette til vil være å være smart. Selvfølgelig er man det, vil man kanskje si, men er man virkelig så fleksibel i strategien sin at man handler etter de smarte valgene? Det er 3 punkter man alltid må ha klart for seg.

 1. Tør å ta et valg
  Som i eksempelet over ville det være mest hensiktsmessig å rette annonseringen mot Kvinner 40+ i første omgang – med et budskap som oppfordrer til å dele med mannen eller kjæresten, og i runde 2 målrette mot Menn 50+ for at de skal kjøpe det som kona/kjæresten faktisk har lyst på. Tør å satse på mannen når produktet egentlig er for kvinner.
 1. Ha en fleksibel tilnærming
  Strategien lages før resultatene foreligger. Derfor vektlegges optimalisering underveis for kundene. Dette inkluderer imidlertid ikke bare at man forandrer budskap etter en fastlagt plan. I tillegg må man være fleksibel nok til å droppe en kanal, en plattform, samt flytte budsjetter på tvers og i tillegg kanskje utelukke alle som bor på Vestlandet.
 1. Data skaper ingenting alene
  Kreativitet er den beste medisinen mot de som ikke liker annonsering og reklame. Ideen om det perfekte banneret er lettere å oppnå enn man tror. Få de som ser annonseringen til å glemme at det er det det er – og la dem i stedet få oppleve budskapet ditt på en måte som gjør det til en opplevelse.

  Remarketing er den beste måten å nå dem som er din største potensielle kundegruppe, så lenge den er relevant, fleksibel og kreativ og ikke bare en sporingsmetode implementert av programmerere.

Meny
Skroll til toppen