– Vi trodde noen hadde hacka sida

Vi tok en prat med de involverte i jobben «Send én Smash!» i Saatchi & Saatchi, om hvordan de laget kampanjen som nylig stakk av med Sølvtaggen for oktober.

– «En herlig, frekk og relevant idé», sa juryformann for Sølvtaggen, Simen Øian Gjermundsen. Hvordan fikk dere idéen til jobben «Send én Smash!»?

– Payoffen til Smash! er jo «Det skal godt gjøres å spise bare én». Vi satt vel egentlig bare å grubla fælt på den, sier Øyvind Waage, Creative Director og en av de ansvarlige bak jobben i Saatchi & Saatchi.

– Er det igjen noen Smash! hos Nidar nå? Hvor mange Smash! ble sendt ut i kampanjen?

– De må produsere mer enn noen gang, men har ikke gått tomme, nei. Det gjorde vi dog for enkeltpakkene. De måtte vi hastebestille nye forsendelser av. På 25000 måtte vi stenge tjenesten. To uker før planen, sier Waage.

– Hvilke reaksjoner fikk dere på kampanjen blant folk for eksempel på sosiale medier?

– Å lage enmeknagger er ubehagelig, og å be om bråk. Det er innmari flaut å ende opp med 10 poster og alle er fra byrå/kunde. Men det gikk ganske bra. Over 400 har brukt #evilsmash for å dele sin frustrasjon og tagge mistenkte. På Facebook går det mer i etternølere som ber om flere pakker. Noen vil gi det i julegave til alle vennene sine. Også litt gøy med de forbanna folka som oppriktig mener at det er ondskap, sier Waage.

 Hva synes dere om Smash! som merkevare og kunde?

– Smash! er åpenbart en kul merkevare å jobbe med. Samtidig var det store sko å fylle. De har laga mye kult, lenge. Som kreatør har man alltid hørt mye rart om å jobbe med Orkla, men det kjenner vi oss ikke igjen i med de vi jobber med. De er er smarte og modige folk som gir oss spillerom (no homo).

– Har dere ellers noen røverhistorier fra bak kulissene?

– Ja du har jo den om de på pakkebåndet som klarte å legge to Smash! pakka til vi oppdaga det. You had one job. Også har du den om da vi noen dager ut i kampanjen frika ut fordi vi trodde noen hadde hacka sida. Tempo på sendingene gikk i været. Panikken ga seg ikke før vi fant årsaken: siten var blitt posta på gjerrigknark.com, avslutter Waage.

Vil dere også bli med i konkurransen om den månedlige Sølvtaggen-prisen?

Meld på deres bidrag til Sølvtaggen her!

Meny
Skroll til toppen