Tore G. Tomasgaard i Ko&Co om Performance Marketing.

Den 21. september smeller Performance-konferansen i gang. Dette er den dagen i året hvor man har mulighet til å bli oppdatert på alt innen Performance Marketing.

En av de som kommer for å snakke er leder for medier og kommunikasjon i reklame og mediebyrået Ko&Co, Tore G. Tomasgaard.

Hvorfor mener du Performance Marketing er viktig?
Performance Marketing lar oss styre hele prosessen fra eksponering til konvertering og muliggjør en arbeidsprosess med dynamiske budsjett. Fordelen med dynamiske budsjett er muligheten til å endre og allokere midlene underveis i en kampanje til de aktivitetene som fungerer best og gir lavest mulig konverteringskost. Segmenteringsmulighetene, datagrunnlagene og de ulike kjøpsmodellene som eksisterer i dag gir kundene fantastiske muligheter til å kommunisere direkte mot de målgruppene de lever av.

Hvordan synes du bedrifter tar i bruk Performance-virkemidlene i dag?
Jeg tror mange har funnet overgangen fra en mediesentrisk tankegang til en brukersentrisk tankegang litt krevende. Der vi tidligere gjorde mesteparten av arbeidet til en kampanje i forkant av kampanjen, gjør vi nå mesteparten av arbeidet underveis i kampanjen. På det jevne vil jeg si at mange er flinke og forstår potensialet ved å benytte seg av de ulike teknikkene og mulighetene som eksisterer i markedet. Spesielt innenfor remarketing opplever jeg personlig at flere har blitt flinkere til å ikke overdrive frekvens på retargeting og jobbe med relevante budskap til kundene/brukerne.

Annonser eller innlegg fremmet på sosiale medier skiller seg fra andre typer kommunikasjon. Kanalens innebygde og direkte kundedialog kan virke utfordrende for mange aktører. Her må satsningen som skjer i sosiale kanaler prioriteres på et høyere nivå og de ansvarlige må få mer trening og beslutningsmyndighet til å bedre takle denne formen for kommunikasjon.

Hva tror du blir viktig innenfor Performance Marketing fremover?
Jeg tror først og fremst kundereisen og tillit hos forbrukerne vil være noe som alle må jobbe aktivt med når de skal benytte seg av Performance Marketing. Flere vil reservere seg mot å se irrelevante budskap og melde seg av lister eller bedrifters Facebook-sider som oppleves påtrengende. Her er det viktig å forstå at frekvens ikke kan erstatte styrken av et godt kreativt budskap. Vi vil oppleve knappere varelager og høyere prising/ bud i tiden som kommer som følge av dårlig reklame. Jeg gleder meg også til å se nye system med forbedrede attribusjonsmodeller som er sterkere på maskinlæring og datagrunnlag enn i dag.

Se fullt program og sikre deg billetter til Performance-konferansen her!

Meny
Skroll til toppen