To Bing or not to Bing?

Bing er søkemotoren til Microsoft, og Bing har annonser på lik linje med Google (annonsene på Bing vises også hos Yahoo). I motsetning til Google er derimot brukermassen ikke i nærheten like stor, og søkevolumet likeså. I Norge har Bing en markedsandel på mellom 5-10 % avhengig av bransje, og derfor er det lett å glemme denne kanalen når du skal vinne trafikk på nettet. Men for de aller største annonsørene kan det allikevel være mye å hente her, vi forklarer nærmere.

Bilde1

Bing Ads ligner veldig på Google AdWords, og det er ikke tilfeldig. Siden Google slår Bing på markedsandeler i hele verden har Microsoft skjønt at det må være enkelt å ta i bruk Bing Ads for at annonsørene skal ta seg bryet med å legge igjen pengene sine her.

Enkelt å importere fra AdWords
Du kan med noen få tastetrykk importere hele AdWords-kontoen din til Bing, og for de fleste kampanjer er det få endringer som må gjøres for at det hele skal fungere smertefritt. Noen veldig spesielle kampanjer kan muligens by på problemer, men det meste kan tilpasses lett. Skulle det ikke være mulig kan du også bare hoppe over denne kampanjen, og fokusere på de andre isteden.

Høyere snittalder og lønnsomhet
For Bing er brukerne som regel litt eldre enn hos Google, noe som fører med seg en litt annen målgruppe. Dersom du selger produkter og tjenester for folk i alle aldre kan det være en god idé å vurdere Bing-annonsering. De litt eldre og mer ressurssterke Bing-brukerne har ofte en litt større konverteringsfrekvens enn vi ser i Google, og kombinert med lavere klikkpriser ser vi i mange tilfeller bedre lønnsomhet i Bing Ads i forhold til AdWords. Det lavere søkevolumet setter gjerne grensen for hva du kan få ut av denne kanalen.

Bilde2

Hvem bør annonsere på Bing?
Du bør oppfylle disse kriteriene for å teste ut Bing:

  • Du mestrer allerede Google AdWords fullt ut, og har fått grunnstruktur og kampanjeoppsett på plass
  • Du har penger til å investere i nok en markedsføringskanal
  • Du har høy nok omsetning fra AdWords til at en 5-10 % økning i omsetning/leads er verdt det ekstra arbeidet

PS: For andre land kan andelene til Bing være større, og det burde derfor være lavere terskel for å annonsere her. Det kan uansett være lurt å teste ut en måned eller to, da det er store variasjoner i effekt fra bedrift til bedrift.

Eneste ulempen med Bing er den ekstra tiden det tar, og det begrensede volumet på søketrafikk. Men hvis dette ikke skremmer deg er det ingen grunn til å unngå Bing.

 

av Alexander Tøgård, RED Performance

Meny
Skroll til toppen