Team fra Anti til topps i Cannes Young Lions Digital

Anti-teamet Sollin Sæle (24) og Per Berge Moe (26) gikk helt til topps i spesialkategorien Cannes Young Lions Digital i Gulltaggen Award – og får representere Norge i Young Lions i juni 2021.

 

Da Cannes Lions ble avlyst på grunn av koronasituasjonen i år – får de representere Norge til neste år i stedet. Gulltaggen-arrangøren INMA har et pågående samarbeid med nettopp Cannes Lions i den digitale kategorien.

 

Cannes Lions arrangerer hvert år en konkurranse for unge kreatører som kalles Young Lions. Her konkurrerer unge team fra hele verden i ulike kategorier om å bli «verdensmestere» innen kreativitet. For å komme dit – og konkurrere mot resten av verden – må man vinne en nasjonal konkurranse først.

 

Duoen fra reklamebyrået Anti konkurrerte med blant andre teamet Nina Bugge/Gerd Stangeland fra Kitchen og Torkel Skjolden/Marcus Hassel fra Hausmann. Ingen klarte derimot å tukte Anti-teamet.

 

-Det ble en fantastisk sterk vinner – og en vinner vi har høye forventninger til i Cannes når den tid kommer. Vi beklager at det tar sin tid til de får reise til Cannes, men det er noe vi ikke har innflytelse på, sier daglig leder Camilla Grund hos INMA.

 

På grunn av koronasituasjonen ble det videopresentasjon i stedet for fysisk presentasjon i år.

Samtlige team ble bedømt på kreativitet, originalitet, nytenkning, gjennomføringsevne samt hvordan de har fulgt retningslinjene i oppgaven – som i år var gitt av Verdens matvareprogram og omhandlet FNs bærekraftsmål om å utrydde sult innen 2030.

Her er juryens begrunnelse for hvorfor Anti-teamet gikk helt til topps: «Løsningen til Sollin og Per skilte seg ut og var helt klart den mest originale ideen av de innsendte løsningene. Å selge ubrukt datakraft er ikke nytt, men det er nytt å benytte seg av dette markedet i kommunikasjonsøyemed. Styrken i løsningen ligger i at dette er fullt gjennomførbart, samtidig som det er ambisiøst på vegne av kunden. Teamet viser en forståelse for hva som kreves for at løsningen deres skal fungere og de er ikke redde for å ta de forbehold som trengs. Det er en stor og modig idé, samtidig som det er genialt enkelt. Concentration Donation er av internasjonalt kaliber. Gulltaggen-juryen var enstemmig i at dette var en klar vinner».

 

-Anti-teamet leverte kommunikasjon på øverste hylle. En verdig vinner i et meget sterkt finaleheat, sier jurygeneral Gro Larsson i Gulltaggen.

 

Det er storjuryen i Gulltaggen som har foretatt juryeringen. Den består av jurygeneral Gro Larsson fra Per Høj samt jurylederne i ulike kategorier; Pia Tryland fra Chili Publications, Marita Viken fra Unfold, Thomas Johansen fra PHD Media og Jens-Petter Aarhus fra Anorak.

 

-Det er meget gjevt å få lov til å representere Norge i Young Lions. Det er andre året INMA nå har vært med på dette. Vi sendte vårt første team i fjor – og de vant sølv i Cannes. Det er utrolig stort – og ikke minst kult for hele den norske reklamebransjen, sier daglig leder Camilla Grund hos INMA.

 

Vinner-duoen forteller at det betyr mye for dem å gå til topps i den norske versjonen – samt etter hvert representere Norge i reklamekonkurransen i Cannes. Nå ser de frem mot å konkurrere i Cannes – til neste år.

 

-Jeg tror det blir knallhard konkurranse i digital-klassen i år, særlig med tanke på hvor høyt nivå det har vært i vårt kull i internasjonale studentkonkurranser i nettopp denne kategorien de siste årene. Men vi går selvfølgelig for gull, hvis ikke hadde det jo ikke vært like gøy å delta, sier Sollin Sæle hos Anti.

 

-Jeg forventer også at det blir knallhard konkurranse, men at dommerne egentlig er ganske enige om at vi var best og fortjener gull, sier Per Berge Moe hos Anti med et smil – og ber om at det tolkes litt humoristisk.

 

Meny
Skroll til toppen