Ta nettbutikken din ut på Facebook

Av Trine Humlen, Carat og medlem av INMAs faggruppe for Paid Social.

Konkurransen om oppmerksomheten i nyhetsfeeden til Facebook blir tøffere og tøffere, hvilket gjør at annonsører må bruke de verktøyene de kan for å holde tritt med plattformens produktutvikling. Nå kan eksempelvis nettbutikken din “flytte inn” på Facebook. Det gjør at du kan produsere mengder av annonser lynende enkelt for bruk på både Facebook og Instagram.

Shopping på egen Facebook- side
”Shop Section”, en produktlansering fra Facebook, gjør det mulig for nettbutikker å selge produkter under egen Facebook-side. Det fungerer som en mini-shop hvor man har mange av de samme funksjonalitetene som i en ordinær nettbutikk.  Her kan annonsører koble varelageret til Facebook, så lastes automatisk varer med tilhørende produktinformasjon opp under en egen fane på Facebook-siden.

I den nye shoppingløsningen kan brukere enkelt søke etter produkter, finne priser og bestille varer. Oppsettet er skreddersydd for mobil, hvilket medfører en en del fordeler for forbrukere og annonsører. Forbrukeren slipper å skifte mellom ulike browsere og kan stille spørsmål på Facebook-siden eller i Messenger, sømløs kundesupport! For annonsører er dette en fin måte å samle data på. Man kan enkelt se hva følgere engasjerer seg i, som igjen kan benyttes i fremtidige målgruppesammensetninger og annonsekjøp. Dette er en løsning flere annonsører bør benytte seg av.

Shopping i postene du publiserer
Shoppingløsningen kan også brukes i kommunikasjonen med følgerne. Med enkle regelsett kan man hente opp og tagge produktene man vil vise frem, både på Facebook og i Instagram. Her kan annonsører vise pris og produktinformasjon og plassere dette i en inspirerende kontekst. Eksempelvis kan man vise et bilde av et kjøkken hvor man under bildet kan vise frem produktene på kjøkkenet med tilhørende pris.

Dette blir en ny måte å tenke kommunikasjon på, hvor annonsører kan drive salg på en mer inspirerende måte enn det nettbutikker tradisjonelt får til på Facebook.  Mange annonsører har vært redd for å ha et produktfokus på Facebook-siden i frykt for å miste følgere eller at folk skal gå lei. Når man nå kan “flytte butikken inn” på Facebook og vise relevante produkter i riktig kontekst begynner vi å snakke virkelig relevant og tilretteleggelse for mer inspirerende innhold.  Annonsører kan ved hjelp av kreative uttak og god teknologi drive oppunder mer langsiktig strategi og drivere enn det mer kortsiktige pris-produkt fokuset.

 Ypperlig eksempel fra kleskjeden Gant!

 

Flere og bedre shopping-annonser
I disse dager lanserer Facebook ”Shoppable Feed-annonser” for utvalgte testmarkeder. Både dynamikken og det visuelle kan her minne mye om det originale Canvas-formatet. Men annonsører kan glede seg over muligheten til å benytte mer teknologi som gjør det sømløst å skape kreative og vakre løsninger.

Shoppable Feed-annonser vil virkelige breie seg  i Nyhetsfeeden. Under selve annonsen får annonsører mulighet til å legge til relevante produktbilder. Dette kan enten være produkter man selv plukker fra produktkatalogen eller som Facebook velger for annonsøren baser på hva som folk har sett på tidligere (En slags smart remarketing).

Inne i Canvasen (dit brukerne kommer fra annonsene) kan man bla i karuseller, se videoer eller klikke på bilder.  Her kan annonsører bruke kreativitet for å vise frem varene dine på en riktig måte. Vi vet at fleste ikke handler straks, men formatet tilrettelegger for digitale spor som gjør at annonsører kan følge opp med nye annonser.

Video og smart teknologi blir viktigere fremover

Dynamisk annonsering har gitt klare løfte i annonseeffekten for nettbutikker. Her hentes produktbilder til annonsene automatisk. Bilder kan være effektfullt og fint, men erfaring med annonsering på tvers av plattformer viser at video og levende innhold i enda større grad fanger folks oppmerksomhet. Vår utfordring til annonsørene er derfor å tenke levende innhold.  Her er eksempelvis Canvas-løsningen en ypperlig mulighet. Da er det også verdt å ha i bakhodet at Facebook kommer til å lansere lignende løsninger i videoformatet.

Når nettbutikken din flytter inn på Facebook øker naturlig nok behovet for kundeservice. Her hjelper Facebook til med automatisering. Chatbots (Chat-roboter i Messenger) kan svare på en rekke spørsmål fra kundene dine, og veilede de gjennom et kjøp. Dette fordrer selvfølgelig at Chatbotene er godt «trent» til å svare på spørsmål. Sjekk gjerne ut Ebay sin Shopbot som et godt eksempel på dette, bare sørg for å holde godt fast på kredittkortet ditt;-) https://shopbot.ebay.com/

Skrevet av Trine Humlen, Carat.

Les mer om INMAs faggruppe for Paid Social her.

Meny
Skroll til toppen