Speakere, 8 Minutes:

tim-nilo-120x120Tim Nilo, kunde- og byråansvarlig, Facebook Norge
Tim har vært i Facebook siden 2011, og de siste årene før han flyttet til Oslo hadde han rollen som globalt kundeansvarlig for deler av Venture Capital-miljøet i Berlin. Til daglig jobber han med hvordan annonsører kan utnytte mulighetene i Facebook-platformen for å skape mer relevant, skalerbar og effektiv markedsføring og sitter i INMAs faggruppe for Paid Social. Videre sitter han i styret i ehandels-konsernet Brandsdal Group og oppstartsfabrikken Venture Factory.
Tagger: #Reklame, #MinMening og #Provoserende
Tittel: 3 ting vi må slutte å krangle om
christine-calvert-farge-foto-peter-mydske-hChristine Calvert, Tekstdoktor og underviser ved Westerdals Oslo ACT
Christine Calvert er Norges eneste tekstdoktor. Hun har jobbet med skriving og innholdsutvikling i 25 år. Når hun ikke holder foredrag, kurs og verksteder i inn- og utland, underviser hun på Westerdals Oslo ACT på bachelor i Digital markedsføring. Calvert har skrevet bøkene "Skriv så det selger" og "Skriv for nettet - kort og godt". Hun har en aktiv og tydelig stemme i sosiale medier og blogger om språk, skriving og kommunikasjon til allmenn glede og forargelse, både på tekstdoktor.no og som gjesteblogger for Kommunikasjonsforeningens PRprat.
Tagger: #MakingADifference, #SoMe og #Content Marketing
Tittel: Når DU er innholdet
ruben_sogaard_120x120Ruben Søgaard, Kommersiell direktør, FINN
Ruben Søgaard har 20 års erfaring fra reklamebyrå og mediebyrå, de siste ni av dem som administrerende direktør for MediaCom. Fra 1. november er han på plass som kommersiell direktør i FINN og derfor blir foredraget på 8 Minutes hans første i denne rollen.
Tagger: #Strategi, #Analyse og #Programmatic
Tittel: Vær relevant
brian-larsen-120x120Brian Larsen, CCO og COO, AudienceProject
Brian er CCO og COO i AudienceProject. Han har en fortid fra blant annet Kwintet, Boston Consulting Group, Deloitte og KL.
petter-gulliPetter Gulli, Strategisk rådgiver/Partner, Good Morning
Petter Gulli har over 20 års erfaring som tekstforfatter, kreativ leder og strateg i kommunikasjonsbyråer i Norge og Singapore. Han gikk inn som partner og strategisk rådgiver i Good Morning i høst, og er en mye brukt foredragsholder som har vært med flere ganger tidligere i 8 Minutes.
Tagger: #MakingADifference #Fremtid og #Provoserende
Tittel: Bør vi si opp jobben alle sammen?
stian-trollsaas-120x120Stian Trollsås, Partner/forretningsutvikler, Icecube
Nesten for veteran å regne i den digitale kommunikasjonsbransjen. Lidenskapelig opptatt av hvordan film kan hjelpe norske merkevareannonsører med mer effektiv kommunikasjon spesielt i digitale flater.
Stian var med å bygge opp TV 2 sin digitale satsing før han startet filmproduksjonsselskapet Icecube.
Tagger: #BestPractice, #OnlineVideo og #Kreativitet
Tittel: Hvordan lage gode casefilmer
klara-vatn-120x120Klara Vatn, Digital konseptutvikler, NRK Medieutvikling
Klara Vatn er digital konseptutviklere i NRK. Hun er lidenskapelig opptatt av hvordan vi skaper de beste digitale produktene gjennom innsikt og hvordan vi jobber sammen. Med 10 års erfaring som UX-designer i IT-bransjen tar hun med seg brukerfokuset inn i mediebransjen, men er bransjen klar?
Tagger: #Innovasjon, #UX og #MinMening
Tittel: Innovasjon - sminke grisen eller varig endring?
silvja-seresSilvija Seres, Forsker og matematiker
Silvija er forsker og matematiker med stort interesse for gründerskap og nytenking i forretningslivet og samfunnet. Hun har tidligere vært leder i Microsoft og i Fast Search & Transfer, og jobber nå som aktiv investor i flere teknologiselskaper. I tillegg er hun styremedlem hos Nordea, NRK og flere. Silvija er President i Polyteknisk Forening.
Tagger: #Teknologi, #Strategi og #Politikk
Tittel: Teknologiens hemmelige politiske liv
torstein-syvertsen-120x120Torstein Syvertsen, Markedssjef og forretningsutvikler i ViaNett og TargetEveryOne
Torstein har 15 års erfaring fra detaljhandel som gründer, forretningsutvikler og kjedeleder for musikk og multimediakjeden PlayCom & Musikkverket.
Han har de siste 6 årene jobbet som forretningsutvikler og markedssjef i selskapet ViaNett, som er spesialister på SMS- og mobilbetalig via SMS. Etter at ViaNett ble kjøpt opp av det børsnoterte selskapet TargetEverEveryOne.com i 2015, er han nå også markedssjef der. TargetEveryone er spesialister i multikanalmarkedsføring.
Tagger: #Fremtid, #Multikanal og #Provoserende
Tittel: Si JA til livet eller DØ!
kim-ellertsen-120x120Kim Ellertsen, Advokat, Elden DA
Kim har nylig begynt som advokat hos advokatfirmaet Elden DA. Han har tidligere blant annet jobbet i Datatilsynet, NSR og hos politiet.
Tagger: #Personvern, #Fremtid og #Rammebetingelser
Tittel: Har vi fått en ny storebror?
hanne-mcbrideHanne McBride, Mediesjef, Discovery Networks
Hanne McBride begynte som Dagbladet-journalist på 90-tallet og har jobbet i flere mediehus. Hun introduserte nordmenn for sudoku i 2005 og solgte 150 000 bøker – uten markedsbudsjett. Siden har hun jobbet med strategisk kommunikasjon og PR.
Discovery Networks’ mediesjef har ansvaret for hvordan historiene om TV-programmene og -profilene blir fortalt gjennom tradisjonelle, redaksjonelle medier, på nett og i sosiale medier.
Tittel: En etisk ulv i fåreklær
josteinfengselJostein Magnussen, Salgs- og markedssjef i Netlife Research
Jostein er jærbu og en av gründerne i Netlife Research. I 15 år har han jobbet for å få folk til å forstå at det er bedre å tilpasse det digitale til folks psyke enn omvendt. Hjertet banker for 8minutes og det banker selvsagt ekstra hardt rett før han går på scenen.
Tagger: #Kreativitet, #Fail og #Provoserende
Tittel: Naiv. Super.
eirik-norman-hansen-120x120Eirik Norman Hansen, Markedsdirektør, Creuna Norge
Eirik har lang erfaring som rådgiver innen forretningsutvikling, digital strategi, kommunikasjon og sosiale medier, der han selv er en meget aktiv deltaker. De siste årene har Eirik blitt en mye brukt foredragsholder og konferansier hvor temaer rundt betydningen av det digitale står helt sentralt. Han brenner spesielt for den makten brukerne har fått og hva dette betyr for måten vi driver forretning på. Eirik er utdannet siviløkonom med spesialisering i Information Management, og har jobbet med flere av Creunas største kunder. I tillegg er han styreleder i INMA.
Tagger: #Fremtid, #Trend og #Teknologi
Tittel: Disruption, serendipity and robotics
cathrine-movold-120x120Cathrine Movold, Design direktør, Making Waves
Cathrine leder Experience Design-avdelingen i Making Waves. Hun har arbeidet som rådgiver for kunder som SpareBank1 og Stortinget, er utdannet designer og brenner spesielt for brukeropplevelse og designdrevet innovasjon. Cathrine har tidligere jobbet med produktutvikling og strategi hos Philips og Sony Ericsson.
Tagger: #Fremtid, #Trend og #Teknologi
Tittel: Om bots og brands
even-tangen-heggernes-120x120Even Tangen Heggernes, Administrerende direktør i Nabobil.no
Even er Administrerende Direktør i Nabobil.no, tjenesten som gjør det mulig med bilutleie mellom privatpersoner. Even kommer med bakgrunn fra fire år i Airbnb, hvor han var med på utrullingen av Airbnb i Norden fra København og i en periode ansvarlig for Storbritannia fra London.
Tagger:#Delingsøkonomi, #Case og #Innovasjon
Tittel: Brukerstyrt innovasjon
karina-birkeland-lome-120x120Karina Birkeland Lome, Innovasjonskatalysator i FINN.no
Karina er innovasjonskatalysator i FINN.no, og har tidligere jobbet for blant annet Gjensidige, Itera Consulting, Capgemini og Universitetet i Oslo.
Tittel: Hvordan skaper vi verdens beste produkter?
lina-aas-eng-120x120Lina Aas-Eng, konsulent, Pol
Lina Aas-Eng har lang erfaring fra digital strategi og markedsføring. Hun startet i FINN.no, før hun jobbet med søkemotormarkedsføring sentralt i Group M, deretter gikk hun til Mindshare. I sin rolle som Adaptive direktør i Mindshare, etablerte hun blant annet avdelingen som håndterte performance. Så gikk turen til Try, hvor hun har jobbet som rådgiver innen strategisk kommunikasjon, PR og medietekniske muligheter, og er i dag konsulent i Pol.
Tagger: #Fremtid, #SosialeMedier og #Trend
Tittel: Medietrender for 13-åringer
teddy-falsen-hiis-120x120-2Teddy Falsen Hiis, Frilanser, produktstrategi og webutvikling
Med bakgrunn innen medieteknikk har Teddy dedikert de fem siste årene til én teknologi; online video. Hun er en kreativ teknolog med interesse for smarte, problemløsende digitale produkter. Fra tid til annen finner hun også tid til å leke superhelt og ridder, som dubber av tegneserier. Til hverdags jobber Teddy i dag med produktstrategi og webutvikling som freelancer i Oslo og Stockholm.
Tagger: #OnlineVideo, #ContentMarketing og #Teknologi
Tittel: Hilsen fra en video-pusher
kristian-lyse-120x120Kristian Lyse
Kristian tok nylig over som daglig leder i DDB Oslo. Han har tidligere jobbet blant annet i TRY, SMFB og DIST Creative AS. Han er nestleder i generalstaben for juryene under Gulltaggen 2017.
Tagger: #Gulltaggen, #Reklame og #Win
Tittel: Gulltaggen 2017
nils-petter-nordskar-120x120Nils Petter Nordskar, forfatter, foredragsholder, kreativ strateg og konseptutvikler
Nils Petter har hatt suksess i reklamebransjen gjennom å bruke et enkelt og forståelig språk i sine tekster – og i møtet med mennesker. Han startet reklamebyrået Nordskar & Thorkildsen AS, som ble solgt til Leo Burnett i 1994. Kort etter var han en av gründerne i et av Norges første Internett-selskaper, New Media Science (nå Bouvet) – og i reklamebyrået Virtual Garden. Idag er han forfatter/foredragsholder, kreativ strateg og konseptutvikler innen reklame og digital forretningsutvikling. Nils Petter har skrevet boken «Tusen og enda en natt. Om å lykkes med ideer.»
Tagger: #MakingADifference #Strategi og #Innovasjon
Tittel: Vil 5 av dine 2000 venner stille opp for deg?
ben-christensen-120x120Ben Christensen, Byråleder, Empefire
Ben har over 15 års erfaring fra annonsør, byrå og media, både i Norge og internasjonalt.
Han leder nå det nye nordiske reklamebyrået Empefire. Tidligere har han jobbet som Digital Direktør i mediekonsernet Amedia og som Nordisk Digital Direktør for mediebyrået IUM (Initiative/Universal McCann), hvor han var global rådgiver for Statoil m. flere. Han har også hatt digitale lederroller i henholdsvis Telenor og Widerøe. Han er har holdt foredrag på Digital Media Europe i London, sitter i den internasjonale juryen i Digital Mena Awards for Midtøsten og Nord-Afrika, i Kreativt Forum sitt faglige råd hvor han også foreleser for MRA sertifiseringene, og er mentor for unge kvinnelige gründere gjennom She Network.
Tagger: #MinMening, #Strategi og #Forretningsmodell
Tittel: Make Marketing Great Again and Again...
margrethe-wam-solvang-120x120Margrethe Wam Solvang, Agency Relationship Manager, Google Norge
Margrethe har jobbet med digital annonsering siden slutten av 90-tallet. Hun startet i DoubleClick, fortsatte i Dagbladet, AOL, Schibsted og MTGTV, før veien gikk til Google Norge. I tillegg til å brenne for digital utvikling, har hun også et brennende engasjement for musikk. Hun tok derfor et avbrekk fra mediebransjen i nesten 5 år, og drev sitt eget management i Los Angeles.
Tagger: #MakingADifference, #Attribusjon og #Analyse
Tittel: Er alt DiCaprios skyld?
hans-petter-nygaard-hansen-120x120Hans-Petter Nygård Hansen, Kommunikasjonsrådgiver, foredragsholder, forfatter, podcaster og gründer av kommunikasjonsbyrået KommFrem
Etter 16 år i IT-bransjen, de fleste i Cisco, flyttet Hans-Petter seg over til PR- og kommunikasjonsbransjen hvor han jobbet mellom 2011 og 2014 hos Gambit Hill + Knowlton Strategies og Geelmuyden Kiese. Juni 2014 forlot Hans-Petter derimot Geelmuyden Kiese og ble gründer av kommunikasjonsbyrået KommFrem – Kommunikasjon som tar deg Fremover.
Tagger: #Teknologi, #Innovasjon og #Fremtid
Tittel: For et jævlig år
cornelia-kristiansen-120x120Cornelia Kristiansen, Sosiale medier-ansvarlig, Dagbladet Cornelia er utdannet journalist og statsviter, og jobber nå som ansvarlig for sosiale medier i Dagbladet.
Tagger: #SoMe, #BestPractice og #Case
Tittel: Slik blir «Clickbait» din venn
morten-danielsen-120x120Morten Danielsen, Markedsdirektør, Egmont Publishing
Morten Danielsen er markedsdirektør i Egmont Publishing og jobber i krysningen markedsføring, strategi, innsikt og produktutvikling. Prøver nå å redde print media og samtidig utvikle nye konsepter.
Tagger:#Forretningsmodell, #Strategi og #Fremtid
Tittel: Tør du outsource det viktigste du driver med?
erlend-schei-120x120Erlend Schei, Utvikler og nysgjerrigper, Bouvet
Erlend har tilbragt størstedelen av sitt voksne liv i ulike tekniske roller i FINN.no, og etter hvert lekt med mobilutvikling, trender og innovasjon i FINN labs. Noen kjenner ham kanskje som @nerdegutt i sosiale kanaler, eller har vrengt lommeboka for hans innsamlingsaksjoner i Nerd Aid. I 2016 har Erlend tatt et solid karrieresprang fra verdens korteste opphold som IoT-mellomleder i telebransjen og tilbake til utvikling. Han er nå tilbake til røttene, og bytter CSS mot penger i Bouvet.
Tagger: #Fremtid, #Trend og #Fail
Tittel: Slik gikk det med fremtidsspådommene fra 2013
baard-braende-120x120Bård Brænde, Daglig leder, Curious
Med bakgrunn som siviløkonom og ansvarlig for NM i teatersport, er Bård lidenskapelig opptatt av hva som skaper verdens beste arbeidsplasser. Til daglig holder Bård foredrag, kurs og strategiprosesser rundt å utvikle organisasjoner og konsept for å sikre nettopp dette.
Tagger: #MakingADifference #Strategi og #Provoserende
Tittel: Hvorfor dere?
anja-schoenhaug-120x120Anja Regine Schönhaug, innholdsrådgiver, Netlife Research
Når noen spør Anja hvor hun er fra, pleier hun å svare «internett!». Jobber med innhold, målinger, sosiale medier, analyse og strategi.
Tittel: Tenk mer, test mer, selg mer
even-aas-engEven Aas-Eng, gründer og adm.dir. i Venture Factory
Even Aas-Eng er gründer og adm dir i Venture Factory som blant annet står bak selskapene Opt, Inviso Media, MyMuse og VF Tech. Aas-Eng er også gründer og styreleder i nettavisen Filter, samt content marketing byrået NewsLab. På «fritiden» driver han hotellnettstedet OneLoveHotels.com som donerer halvparten av sine inntekter til UNICEF og appen Catch Salmon for laksefiskere. Aas-Eng har tidligere jobbet i Dagbladet, McCann, Google, Norwegian og ebookers.
Tagger: #Politikk, #Krise og #Innovasjon
Tittel: Sovjetunionens fall og Russlands overgang fra planøkonomi til turbokapitalisme
cecilie-staude-120x120Cecilie Staude, underviser, BI
Cecilie underviser i flere emner innen markedsføring og retail på BI i Oslo. Hun har tidligere jobbet hos GCI Monsen og Geelmuyden Kiese.
Tagger: #Analyse, #Innsikt og #Programmatic
Tittel: Hvorfor mislykkes annonsører med reklame på Facebook?
jan-ove-kjondal-120x120Jan Ove Kjøndal, Partner/Head of Mobile, Agens AS og nyhetsanker i TV2 Sporten
Jan Ove er med i INMAs mobil innsikts-gruppe, og har jobbet med strategi og brukeropplevelser på mobil for merkevarer som NRK, Norsk Tipping, Aftenposten og VG. Han deltar som foredragsholder på 8 minutes for sjette gang.
Tittel: Make Digital Great Again
arne-hjeltnes-120x120Arne Hjeltnes, konsernsjef, Creuna
Bakgrunn fra salg og markedsføring i Norge og utlandet. Arne har vært konsulent og tekstforfatter i reklamebransjen. Presentasjonssjef i TV2, foruten programleder og produsent i 11 år. Eksportutsending i Asia for Eksportutvalget For Fisk i 2.5 år, deretter norsk turistsjef i Amerika fra 2005 til 2006. Etter det var Arne styremedlem og senere kommunikasjonsdirektør i Marine Harvest ASA. I tillegg har han skrevet 14 bøker, og sitter i styret for Ski VM 2011 og Heyerdahl Stiftelsen.
Han er utdanna økonom etter studier på BI og Cambridge University.
Tittel: Tjukk mann som veltar bord med magen vinn valet i 2017
Meny
Skroll til toppen