Sollin og Per vinner Cannes Young Lions Digital for andre året på rad!

Sollin Sæle og Per Berge Moe gikk helt til topps i INMAs nasjonale konkurranse Cannes Young Lions Digital – og får representere Norge i den internasjonale konkurransen Young Lions Competitions i 2022 i mai.

Cannes Lions arrangerer hvert år en konkurranse for unge kreatører som kalles Young Lions Competitions. Her konkurrerer unge team fra hele verden i ulike kategorier om å bli «verdensmestere» innen kreativitet. For å komme dit – og konkurrere mot resten av verden – må man vinne en nasjonal konkurranse først. Det er bransjeorganisasjonen INMA som samarbeider med Cannes Lions om å sende et team til den digitale kategorien.

Ny sjanse til å slå resten av verden

Sollin Sæle og Per Berge Moe jobbet tidligere sammen i Anti, men nå er Sæle i Anorak og Moe i Publicis. De møtte tøff konkurranse fra Mellina Villanueva og Fabian Bjørne-Larsen fra Cavai og Vilde Heldal og Sofie Skogstrøm fra Schibsted Partnerstudio i den nasjonale konkurransen, og endte til slutt til topps. Det er ikke første gang Sæle og Moe representerer Norge i denne kategorien. Det var også dette teamet som gikk til topps i 2020, og representerte Norge i 2021, etter at 2020 finalen ble utsatt til 2021 på grunn av covid.

«Utrolig gøy at Sollin og Per får nok en mulighet til å slå resten av verden innen digital kreativitet! De er et utrolig sterkt team, som stråler ekte engasjement og forståelse for teknologi i det kreative arbeidet. Vi i INMA krysser fingre og tær sammen med resten av Norge, og ønsker dem lykke, lykke til i finalen» sier daglig leder i INMA, Camilla Grund.

Teknologisk drevet kreativ løsning

Det er storjuryen i Gulltaggen som har foretatt juryeringen. Den ledes av Marita Viken fra Unfold og består av daglig leder i INMA Camilla Grund samt jurylederne i årets fire fagdisipliner I Gulltaggen. Erik Haukaas Aspaas som er innholdsleder i Schibsted, Kristin Kokkersvold som er UX-designer og daglig leder i Studio Netting og Linus Hjellström som er kreativ leder i SMFB. De var alle imponerte over vinnernes ide, og begrunner valget slik

«Det er lett å tenke at Mental Helse Ungdom hovedsakelig er for ungdom som sliter mentalt, eller for folk som har “hatt det ille nok” selv til å kunne hjelpe andre i samme situasjon. Men det er faktisk spesielt hvis du er helt frisk at du har mulighet til å hjelpe andre. De som sliter, trenger påvirkning fra noen som ikke gjør det.

Vinneren av Young Lions Digital Brief 2022 for Mentals Helse Ungdom er Sollin Sæle (Anorak) og Per Berge Moe (Kitchen). Sæle og Moe viser god innsikt i problemstillingen og har en engasjerende presentasjon. De velger en helt annen tilnærming: man må ha psykisk helse for å hjelpe. Med deres kreative løsning «God psyke kan deles» lar de Mental Helse Ungdom invitere unge og influencere som føler at de har en god psyke til å donere TikTik-algoritmen sin til noen som ønsker å teste å se verden litt annerledes. Unge som sliter fanges av algoritmene i en mørk verden på nett, så grepet med at friske kan donere algoritmen sin er annerledes, enkel og genial. Dette er en uventet, spennende og teknologisk drevet kreativ løsning som oppleves som et friskt pust inn i den digitale verdenen av kaninhull som vi kaller sosiale medier».

«Vinnerteamet utmerket seg spesielt med god innsikt og en annerledes tilnærming til oppgaven. I tillegg til god formidlingsevne så syntes vi at grepet de hadde tatt var både enkelt og genialt. Ved at mennesker som har god psykisk helse kan donere bort sin TikTok-algoritme til noen som sliter, kan verden straks se litt lysere ut. Dette er en uventet, spennende og teknologisk drevet kreativ løsning som oppleves som et friskt pust inn i den digitale verdenen av kaninhull som vi kaller sosiale medier» sier jurygeneral Marita Viken.

 

Bli bedre kjent med vinnerteamet Sollin Apelthun Sæle og Per Berge Moe

Sollin Apelthun Sæle, 26 år fra Oslo, jobber i Anorak, går helst.
Per Berge Moe, 28 år fra Stavanger, jobber som kreatør i Publicis Kitchen, liker å sykle.
Vi var teampartnere i Anti i to år, men jobber nå i hvert vårt byrå. Vi skilte oss profesjonelt samme sommer som vi giftet oss for å lære mest mulig før vi starter byrå hvor vi kan gjøre hva vi vil en dag (vi må bare bli rike først).

Hvorfor deltok dere i årets konkurranse?
Først og fremst fordi det er gøy! Å ha et prosjekt utenom jobb som er større enn å lage middag kan ulogisk nok gi oss ekstra energi i flere uker. At vi begge i tillegg brenner over gjennomsnittet for å diskutere store (og gjerne digitale) idéer gjør at Cannes Young Lions Digital er det vi gleder oss mest til i løpet av året, uironisk. Det har gått så langt at vi nesten håper på at noen andre vinner i år, så kan vi bare løse den internasjonale oppgaven på siden mens flere får oppleve hvor gøy opplegget er.

Hva var mest utfordrende?
Det mest utfordrende er å hele tiden konkretisere den digitale løsningen så den blir så tydelig som mulig, samtidig som vi knytter den opp mot en større tanke rundt hva Mental Helse Ungdom egentlig er og skal være. Så kan vi jo heller ikke legge skjul på at det kan være vanskelig å forklare en helt ny digital idé så enkelt at alle i rommet forstår den uten å være et tech-geni.

Hva lærte dere, og hva tar dere med dere videre?
Hvis man ikke har hatt det skikkelig kjipt selv, og «ikke har peiling i det hele tatt», er man sannsynligvis en av de beste personene som kan henge med noen som sliter. Vi blir påvirket av de rundt oss, og hvis du sliter men bare henger rundt ansatte eksperter og andre som har det vondt bekrefter altså forskning at du ikke kommer så langt som hvis du får være rundt ressurssterke, helt vanlige folk, mest mulig. Psykisk helse er noe vi har sammen, og det skal vi ta med oss videre.

Hva er deres tanker rundt oppdragsgiver Mental Helse Ungdom?
Er det noen i Norge som det er viktigst at kaller seg oppdragsgiver for digital kreativ kommunikasjon på tampen av en psykisk prøvende pandemi er det vel kanskje Mental Helse Ungdom. Så vi liker veldig godt oppdragsgiver og mental helse ungdom i samme begrep i 2022, og håper de fortsetter å være høyst investert som oppdragsgiver.

Hva er deres ambisjoner videre?
Våre ambisjoner er å vise alle Norske annonsører verdien av å jobbe målrettet med kreative konsepter som gjør en større forskjell enn at folk tenker «hehe, det var en reklame», og vi håper Cannes Young Lions på en eller annen måte tar oss videre på veien dit.

Meny
Skroll til toppen