Ny Rapport: Human Capital in the Digital Environment 2019

Den andre utgaven av den årlige rapporten «Human Capital in the Digital Environment» fra IAB Europe, belyser en rekke funn som kan hjelpe bransjen med å bekjempe ferdighetsgapet og mangelen av talenter som for øyeblikket eksisterer i bransjen.

 

Arbeidsgivere fortsetter å fokusere på rekruttering av digitale roller, med programmatisk og analyse som de mest etterspurte ferdighetene (henholdsvis 59% og 51%), etterfulgt av sosiale medier og kompetanse på tvers av medier (henholdsvis 44% og 43%).

 

Hovedhindringen for rekruttering av digitale ressurser er uten tvil mangelen på tilgjengelige talenter (75% av de spurte har merket dette som kritisk). Deretter er lønnsforventningene til tilgjengelige kandidater et stort hinder (sitert som et hovedhinder av 54% av de spurte). Etterspørselen er mye større enn tilbudet av kompetanse, slik at en liten gruppe tilgjengelige talenter har høye lønnsforventninger.

 

Opplæringsnivåene i bedriftene er skremmende lavt, både for ansatte på junior- eller seniornivå. Flertallet av de spurte sier at færre enn 30% av de ansatte i deres organisasjon har fått opplæring de siste 12 månedene. Framtidsutsikten for økende budsjetter til opplæring ser heller ikke særlig lys ut. 44% av de spurte er optimistiske når det gjelder økende budsjetter, mens 30% anslår at opplæringsbudsjettene vil stagnere.

 

Ønsket om mer opplæring og trening er imidlertid fortsatt høyt. 90% av de spurte er villige til å ta flere kurs – selv også om de må betale for det selv.

 

Når det gjelder ferdigheter, er arbeidsgivere og kandidater stort sett på linje. Programmatiske og analytiske ferdigheter rangerer høyest på listen over hva kandidater mener arbeidsgivere er mest interessert i (henholdsvis 55% og 51%). Mer myke ferdigheter er også på topp (41%), noe som igjen gjenspeiler de behovene som arbeidsgivere gir uttrykk for.

 

Hele rapporten kan lastes ned her! 

 

Meny
Skroll til toppen