Nettavisen fyller 20 år

Tirsdag 1. november fyller en norsk ledestjerne innen digital journalistikk, Nettavisen, 20 år. 1. november 1996 ble avisen startet opp av Odd Harald Hauge, Knut Ivar Skeid og Stig Eide Sivertsen. I dag er Gunnar Stavrum ansvarlig redaktør. Vi tok en prat med ham om Nettavisens vei frem til i dag.

– Nettavisen startet opp i 1996. Hva var ideen bak å starte en avis på en plattform (internett) så få kjente godt til å på den tiden?

– Det er ingen tvil om at Nettavisens gründere var forut for sin tid. De lanserte avisen på en tid hvor svært få hadde tilgang til internett og det ikke var noe annonsemarked. Men forspranget gjorde også at avisen fikk en grunnmur av lesere som er med oss i dag, selv 20 år senere, sier Stavrum

– Hva husker du aller best fra tiden du kom inn i Nettavisen?

– Nettavisens særegne interne kultur. Vi er fortsatt en gründerbedrift som tør å prøve nye ting, og som lever av å prøve og feile. Lønnsomheten i Nettavisen skyldes at vi treffer mer enn vi feiler, men det er stor takhøyde for å teste nye ideer, sier Stavrum.

– Hvordan klarer dere å drive så god butikk på digital journalistikk når så mange andre sliter?

– Vi er knallharde på kostnader, og sier nei til å drive med ting som ikke lønner seg. Og så er vi besatt på å få mest mulig ut av minst mulig. I tillegg har vi klart å utvikle nye inntektsstrømmer som har gjort oss mindre avhengige av ren annonsefinansiering enn mange av konkurrentene våre.

– Hvilke fordeler har dere som alltid har vært heldigitale?

– I de første årene var det en ulempe fordi konkurrentene kunne bruke redaksjonelt innhold fra papir og dra nytte av solid innarbeidete merkevarer. Men i disse dager føles det mer som en stein i sekken vi slipper. For oss er det bare digitalt som gjelder, og vi er bevisst på at sekunder teller, og at vi driver en virksomhet som går døgnet rundt.

Vi gratulerer Nettavisen med 20 år som heldigital, norsk nettavis!

Meny
Skroll til toppen