NetCom lanserer skreddersydde tilbud via beacons

NetCom er en av de første i Norge til å lansere beacons på landsbasis i alle våre 64 butikker. Beacon-teknologien sender skreddersydde meldinger til forbipasserende kunder sin mobiltelefon, men bare når kunden har behov for det.

Gratis lading av tomt batteri

Privatkunder med Mitt NetCom-appen installert på sin mobiltelefon og et batterinivå på under 35 prosent, vil nå kunne motta en melding på mobiltelefonen hver gang de passerer en NetCom-butikk. Meldingen sendes ved hjelp av en teknologien beacons, eller nettvarde, og tilbyr kunder å komme innom butikken for å lade mobiltelefonen – helt gratis.

— Det finnes et hav av muligheter for hvordan denne teknologien kan bli benyttet, men i første omgang har vi valgt å gå all-in på kundeopplevelse. Vi vil gi kundene våre tilbud som de faktisk vil ha eller trenger, og vi skal ha beacons på plass i alle våre butikker innen kort tid, sier Jon Christian Hillestad, teknisk direktør i NetCom.

MittNetCom beaconMittNetCom beacon
Kunder med Mitt NetCom-appen installert og som har samtykket til å motta tilbud via beacons, kan motta aktuelle tilbud når de er i nærheten av en NetCom-butikk.

Kundene ønsker personaliserte tilbud

Under et pilotprosjekt som NetCom gjennomførte i mars, ble 700 meldinger sendt ut til forbipasserende kunder. 40 prosent av alle som fikk meldingen endte opp i butikken og over 50 prosent av de som leste meldingen benyttet seg av tilbudet. Kundene våre ønsker skreddersydde tilbud, mener Hillestad:

— For å si det enkelt: hvis en kunde kjøper en mobiltelefon, hvorfor skal han rett etterpå motta en reklameannonse for enda en mobiltelefon? Vi ønsker å gi kunden en best mulig opplevelse i møtet med oss, og mener en spesialtilpasning av tilbudene etter hver enkelt kunde sitt behov er veien å gå. Det synes også våre kunder, sier Hillestad.

Nå lansert i alle NetCom-butikker

Flere aktører har testet ut bruken av beacons, blant annet under festivalen UKA i Trondheim og på Lillestrøm kino, men få selskaper har virkelig omfavnet teknologien og rullet den ut i stor skala. Dette har NetCom bestemt seg for å gjøre, og 11. januar ble beacon-teknologien tatt i bruk i alle NetCom sine 64 butikker.

— Denne teknologien gir kundene det de ønsker, når de trenger det. I tillegg til dette så velger kunden helt selv om han vil motta et tilbud fra oss eller ikke. Dette er teknologi som vil endre kundeopplevelsen, og jeg tror dette vil bidra til å endre måten vi driver våre butikker på, sier Hillestad.

2-12-1
Butikkleder Even Lundby Nyhus og Lisa Emilie Silseth på NetCom Aker Brygge er stolte over å være tidlig ute med beacons-teknologien.

Erfaringer så langt

NetCom har pr nå kun lansert tilbud via beacons for brukerne av vår iOS-app. Lansering for Android er under planlegging. Målgruppen er også i første omgang kun juridiske eiere på utvalgte privatabonnement, så eksempel barn vil ikke få tilbud via beacons pr i dag. Etter den offisielle lanseringen 11. januar, ser vi at andelen av kunder som samtykker til tilbud via beacons økte til over 60%. Noe av suksessen skyldes av vi gjorde kundeundersøkelser i forkant for å avdekke hva kundene ønsker å få tilbud om via beacons og hvor ofte.

NetCom er svært bevisst på at vi ikke skal «spamme» våre kunder med beacons-tilbud, derfor er frekvensen under lanseringen kun 1 gang pr uke til målgruppen. Men det kommer an på tilbudet. Kundene forteller at så lenge aktiviteten ikke er forstyrrende og mest mulig hjelpsom, så er de åpne for hyppigere relevant kommunikasjon via beacons.

Spår eksplosiv vekst

ABI Research, en leverandør av markedsanalyse, anslår at det vil være minst 60 millioner beacons i bruk i verden innen 2019.

Halvparten av USAs 100 største detaljhandler bruker beacons i dag. 85 prosent sider de vil bruke det innen 2016.

Hva er beacons?

Beacons, eller nettvarder, er små sendere som via blåtann sender informasjon ut til en mobiltelefon når den kommer i nærheten av senderen. Avstanden er opptil 70-50 meter men dette kan styres av avsenderen, slik at brukeren får varsel når de er i ideell avstand fra senderen og dermed unngår å sende brukeren budskap på feil tid og sted.

Ved hjelp av beacons kan et selskap eller en bedrift tilby skreddersydd kommunikasjon ut til sine privatkunder. Dette gjøres ved at selskapet kobler mobiltelefonen opp mot andre data selskapet har om kunden, hvorpå systemet forstår kundens behov og velger ut hvilke data som skal sendes ut til kunden.

Slik fungerer beacons

1. For å komme i kontakt med en beacon (nettvarde), må du ha lastet ned en app og skrudd på blåtann på mobiltelefonen.

2. Nettvarden vil registrere hver gang en tilgjengelig telefon er i nærheten. Eksempelvis hvor den er i butikken og hva som er i nærhet til telefonen, og deretter sende ut meldinger og tilbud skreddersydd mobiltelefonen (altså kundens) behov.

3. Videre kan dataene som lagres hver gang en telefon passerer butikken kobles opp mot kundens øvrige kontakt med selskapet eller butikken, og dermed vil også fremtidige budskap mot kunden – i flere kanaler – være tilpasset kunden.

 

av Morten Skjelbred, Telia

Meny
Skroll til toppen