Nå søker vi på toalettpapir og psykisk helse

Når ingenting er ved normalen, skapes eller påtvinges det mange endringer. Corona-krisen har satt både privatlivet og næringslivet på hodet over natten, men hvordan har den påvirket søketrendene? 

Antall ganger et produkt blir søkt på, forteller mye om framtidig salg. Nå har Good Morning Naug laget en tjeneste der du kan finne ut hvordan søk på en bedrift, produkt, produktkategori eller andre ting har utviklet seg siden virusutbruddet. Man skriver inn et søkeord, og så ser man utviklingen.

Vi ble nyskjerrig på hvorfor Good Morning Naug hadde laget denne tjenesten, og om de hadde sett noen interessante trender. Vi tok derfor kontakt med senior digitalrådgiver og partner, Eirik Fjellaksel, og han forteller følgende:

Hvorfor laget dere denne tjenesten? 

Til vanlig bruker vi Google Trends for å følge med på søketrender, og når vi finner noe interessant, forteller vi om det på våre interne Slack-kanaler. Etter Corona-utbruddet ble det flere og flere som spurte om oppdateringer på forskjellige søkefraser, og det var da vi tenkte at det er sikkert ikke bare folk i byrået som lurer på dette, så hvorfor ikke lage en liten digital tjeneste ut av dette.

Har dere sett noen interessante eller morsomme trender? 

Vi ser at den brukes til å skaffe seg innsikt for bransjer man er en del av, men vel så mye går det i dagsaktuelle ord som hytte, antibac, toalettpapir, permittering osv. Men ordet som er flest ganger søkt etter er per nå «psykisk helse». Kanskje det er et tegn på at folk begynner å merke kjøret nå.
Tusen takk til Eirik Fjellaksel og Good Morning Naug for denne tjenesten!
Her kan du søke: https://www.gmn.no/corona
Ønsker du kontakt med Eirik treffer du ham på: [email protected].
Meny
Skroll til toppen