Marketing i kundens tidsalder

I en tid der mange markedsførere bekymrer seg over ad-blockers og frafall på TV, og stadig opplever at det blir vanskeligere å nå frem til ønskede målgrupper, nytter det ikke å klage og sutre. Vi har ingen andre å skylde på enn oss selv.

Vi som markedsfører må anstrenge oss mer, finne smartere måter å nå frem til folk på – og unngå å bli spam-maskiner. Det stiller både krav til HVA ogHVORDAN vi kommuniserer, og HVEM som utvikler kommunikasjonen.

I Telenor har vi både en pragmatisk holdning til, og ambisiøs målsetting med, alt vi produserer og distribuerer:

Vi skal alltid, uansett fagdisiplin, kanal eller situasjon, verdiøke folks hverdag. Vi skal bekrefte for noen, og bevise for andre at vi er et premium brand – ved å tydelig vise hvorfor det er smart å være kunde hos oss.

Så hvordan lever vi opp til vår ambisjon og unngår irrelevant svada uten innhold? Her følger en liten sneak peak bak kulissene:

Vår mangefasetterte merkevare i kombinasjon med det dynamiske markedet vi forholder oss til, ser vi det som nærmest umulig å outsource vår personlighet. For å kunne agere og kommunisere riktig – og troverdig – i et ferskvaremarked, er det helt enkelt nødvendig å sitte tett på de ressursene og den spisskompetansen vi trenger. Vi har derfor de siste fem-seks årene bygget opp et internt fagmiljø innen innholdsmarkedsføring, dialogmarkedsføring, konseptutvikling, tekst, sosiale medier, videoproduksjon og nettpublisering. Kombinasjonen forretningsinnsikt og fagkompetanse, samt – ikke minst – å daglig kjenne pulsen på markedet, sikrer at vi kan ivareta både våre og kundenes behov på best mulig måte.

I avdelingen ”Digital & Direct Marketing” i Telenor Mobile lager vi innhold til kundene våre hver dag, året rundt, enten som en del av brede markedskampanjer, eller som oftest mer målrettet mot utvalgte målgrupper og segmenter. Vi tar utgangspunkt i hvor kundene befinner seg, hvilke modus de er i og hvilke behov de har ­– og presenterer tilpassede tips, inspirerende løsninger og relevant informasjon. Dette gjør vi i et bredt spekter av kanaler, både møtende og oppsøkende; fra vårt nyhetsbrev, artikler på Online.no og Link.no til poster på Facebook, Instagram og Snapchat. Alle med sine unike særpreg, fordeler og muligheter.

Det beste innholdet blir alltid gjenbrukt og distribuert for å nå utvalgte målgrupper og segmenter, for eksempel via Facebook, native-annonsering og 1:1-kundedialog (SMS og e-mail marketing).

Der den mer tradisjonelle markedsføringen til Telenor ofte dreier seg om påstander som har bred appell og er rettet mot ”folk flest”, opererer vår content marketing med mer presisjon. Vi spisser kommunikasjonen, slik at vifaktisk bidrar til verdiøkning for den enkelte kunde – enten det dreier seg om dekningsbevis akkurat der du er (og mulighetene det innebærer), eller helt ned på praktisk nivå i en how-to film om hvordan du får ukenummer i Outlook på din iPhone.

Noe av det vi produserer er selvfølgelig mer verdifullt for oss at folk leser, liker og deler enn annet innhold. Dette er typisk det som handler om våre differensierende produkter og tjenester. Utfordringen med den type innhold, er å møte kundenes behov – på deres premisser, samtidig som vi oppnår våre målsettinger. Det stiller store krav til både kreativitet og distribusjon, slik at vi ikke ender opp i navlebeskuende påstander eller lettvinte floskler i kanaler hvor kundene definitivt ikke ønsker å bli forstyrret.

Som sagt, vi har ingen andre å skylde på enn oss selv hvis vi ikke klarer å engasjere kundene. Det er vår forbannede plikt å skjerpe oss – hver dag året rundt!

Hilsen fra «ferskvaredisken» i Telenor.

 

av Helene Friis, Telenor ASA

Meny
Skroll til toppen