– Vi må møte mobile flater med ferske øyne

Lederen av faggruppen for mobil innsikt, Jan Ove Kjøndal i Agens, jobber for å gi en bedre forståelse av hva som skjer på de mindre skjermene.

– Hva jobber dere med i faggruppen for mobil innsikt om dagen?

– Vi har mye gode greier på gang! Akkurat nå har vi nettopp fordelt høstens bloggposter – og det er mye å se fram til. Vi kommer til å skrive om beacons (såkalte nettvarder blant puristene), nestegenerasjons mobilannonsering, datasikkerhet og personvern, mobil kundeservice – og i tillegg bidra med konkrete tall fra det norske markedet til felles glede og innsikt. I tillegg kommer vi til å by på en rykende fersk sneak peek inn i de siste mobile tallene fra TNS Gallup, sier Kjøndal.

– Hva er av de mest spennende utfordringene innen mobil innsikt i Norge i dag?

– Mindset – og mangel på evne til å møte mobile flater med ferske øyne. Mange norske merkevarer jobber ut fra magefølelser og gamle paradigmer i møte med mobil – ofte også med lave budsjetter som overhodet ikke henger på greip i forhold til den enorme trafikk – og bruksveksten som foregår. Og det er kanskje her innsiktsgruppen vår har en misjon. Vi eksisterer for å få norske bedrifter til å få en bedre forståelse av hva som skjer på de mindre skjermene – sånn at de kan tenke størrre. 

– Har du noen gode råd til bedrifter og ansatte som ønsker å bli bedre på mobil innsikt?

– Først og fremst at de må ut på mobil så raskt som mulig – og ikke sitte stille i båten. I tillegg bør flere snarest operere og tenke ut fra det faktum at mobil nå i mange tilfeller står for majoriteten av konsumet blant brukerne. Mobil er ikke lenger en salderingspost, men den aller viktigste flaten man jobber med.

– I tillegg vil jeg oppfordre flere til å dele så mye innsikt som mulig – og styrke seg på andres erfaringer. Hele poenget med INMA Mobile Insight er å dele tall, erfaringer og informasjon til felles beste for annonsører, byråer, publisister og andre som ønsker å gjøre produktene og tjenestene sine tilgjengelig på mobil. Har du tall eller erfaringer du tror fortjener et større publikum? Send meg gjerne en mail på [email protected], så kan vi sørge for å gi deg muligheten til å dele dem med mange!

Meny
Skroll til toppen