Slik lykkes du med video i content marketing

Overraskende få har en strategi rundt bruk av video i sin markedsføring. De fleste behandler dette som hvilket som helst annet innhold.

Når man først har lagt masse ressurser i å lage en film bør man også tenke gjennom hvordan denne publiseres og distribueres. Måling er også et svært viktig parameter som Madeleine Holbye i Twentythree har skrevet en fin artikkel om.

En helhetlig videostrategi
Det å bruke video i innholdsmarkedsføring er en ting, men det å ha en helhetlig strategi er noe annet. Noen av nøkkelelementene innen innholdsmarkedsføring er å publisere innhold jevnlig for å på sikt øke antallet som abonnerer på innholdet ditt.

YouTube sin Hero, Hub and Hygiene-strategi fungerer ypperlig til dette.

Hero
Dette er innhold som appellerer til et stort publikum og som genererer svært mange visninger. Det inspirerer, engasjerer og underholder. Hero innhold lages kanskje et par ganger i året.

Hub
Dette er innhold som publiseres jevnlig og som har som mål å få publikum til å komme tilbake. Innholdet skal gi et insentiv til å abonnere på innholdet. Hub-innholdet er engasjerende og inspirerende, men bør også være nyttig for seeren. I tillegg bør det ha et gjenkjennende format slik at publikum skjønner hva de får dersom de velger å abonnere.

Hygiene
Dette kan være ”how-to” filmer, produktdemoer og lignende. Det kan for eksempel også være en behind the scenes-film av hero-innholdet ditt. Hygiene filmene er laget for å være tilgjengelige i søk på målgruppens interesseområder. Husk at YouTube er verdens nest største søkemotor.

Hygiene er det innholdet du skal lage mest av, mens hero innhold lages kun noen ganger i året.

Et eksempel på hvordan denne strategien kan slå ut på antall abonnenter kan se slik ut.

Bilde1Bilde1Grafikk: brendangahan.com

Eksempel med byggevarekjede
La oss si du er en byggevarekjede som ønsker å satse på å bruke video som en del av innholdsmarkedsføringsstrategien. Målet er å være ekspert på området og tilby kunnskap og inspirasjon til kundene slik at de handler gjennom kjeden.

Hygiene-innholdet vil da være enkle tips og triks med basiskunnskap. For eksempel hvilken glansgrad skal maling til vegg ha, hvordan fester du noe i gipsplater, hva slags listverk skal du bruke hvor etc. Ved hjelp av dette innholdet får brukeren de grunnleggende kunnskapene til å sette i gang. Men for å pusse opp et rom holder det ikke å kunne velge listverk og maling, man må ha inspirasjon til hvordan rommet kan se ut. Dette er hub-innholdet sin oppgave.

Hub-innholdet vil være inspirasjonsfilmer som benytter basiskunnskapen som hygieneinnholdet tilbyr. Dette kan være inspirasjon til hvordan en stue kan endres til å bli ny, hvordan man kan bygge en terrasse selv eller kanskje hvordan du kan dekorere trappen i huset ditt til å bli et samtaletema når du får gjester på besøk.

Ved å kontinuerlig publisere denne typen innhold vil byggevarekjeden langsomt men sikkert bygge seg opp en større og større base med abonnenter. De vil bli mer relevante i søk og få større troverdighet i markedet. Når byggevarekjeden har en respektabel base med innhold kan de begynne å jobbe med hero-innholdet.

Hero-innholdet skal skape masse trafikk og nye brukere inn på nettstedet ditt. Her bruker du alle triksene i boka for å generere trafikk. Gode eksempler her er Volvos Epic Split med Van Damme i hovedrollen og Red Bulls Supersonic freefall med Felix Baumgartner. Formålet er å trekke inn nytt publikum som oppdager alt det flotte hub og hygiene-innholdet du har laget.

For å oppsummere så må du bygge huset (hygiene) og innrede det (hub), før du kan invitere til selskap (hero).

Lykke til med invitasjonene.

 

av Daniel Mohn-Reinaas, Pure Content

Meny
Skroll til toppen