La meg betale, da!

Retail og B2C-markedet blir stadig bedre til å segmentere og spisse markedsføring for å treffe korrekt mottaker. Vi som forbrukere kommer godt ut av dette ved at vi i digitale kanaler i økende grad mottar produktinformasjon som vi enten har etterspurt, eller som i det minste er mer eller mindre relevant for oss. I tillegg følger flere og flere annonsører opp med mobiltilpasset innhold, som gjør at forbrukeren mottar budskapet direkte på smarttelefonen, i en mobiltilpasset drakt.

Ja, men vi annonserer jo på mobile flater?
En ting er at produktinformasjon og reklamebudskap er spisset for mobil, men som forbruker opplever jeg ofte tungvinte registreringsprosesser, og betalingsløsninger som ikke er optimale for en mobil checkout. Hvor godt skodd er bransjen til å kunne støtte en fullverdig mobiltilpasset kundereise; fra marketing via checkout til ettersalgsaktiviteter? Tilbyr du en kjøpsopplevelse god nok for kresne mobile forbrukere?
Bilde1

I følge DIBS’ rapport om Norsk e-handel 20151, er andelen mobile kjøp nesten doblet i løpet av de siste tre år. Hele 58% av småbarnsforeldre som har besvart undersøkelsen forteller at de har handlet via smarttelefon eller nettbrett i løpet av de siste seks måneder. Videre forteller rapporten at 52% av de spurte ønsker å slippe å registrere kredittkortopplysninger ved hvert kjøp. Trenden er at mange ønsker å betale med mobil, men likevel melder 36% at de har avbrutt kjøp, trolig på grunn av lite smidige prosesser med få tilgjengelige betalingsalternativer.

Hva kan vi gjøre?

Forenkle registreringsprosessen! Tilpass dine registreringsskjema til kun å samle informasjonen som er nødvendig for deg å hente inn. Benytt gjerne også en oppslagstjeneste som, basert på kundens mobilnummer, enkelt forhåndsutfyller navn- og adressefelter. Dette reduserer et titalls tastetrykk sparer tid for kunden.

Tilby flere betalingsalternativer! I tillegg til kortbetaling finnes det alternativer i markedet som muligens kan fungere bra for din bedrift. Operatørenes selskap for mobilbetaling kan tilby attraktive prismodeller som muliggjør et smidig betalingsalternativ. Hvis bedriften din også tilbyr fakturabetaling kan faktura sendes via SMS med tilknyttet kortbetaling, som også støtter KID-numre (Ja, kunden slipper å taste KID selv!).

La kunden få velge hvilken betalingskanal som passer best for hun/han. Vi har vel alle avbrutt et impulskjøp på nett på grunn av at kortet ligger i lommeboken som vi ikke finner i umiddelbar nærhet?

Og når kortet ligger gjemt/glemt: Husk brukeren! Når du har optimalisert registreringsprosessen, kan du ta steget videre med å la brukeren handle videre med profilen fra førstegangs kjøp. Tilby gjerne mobilnummer og engangskode som login-alternativ. Tilrettelegger du for at kunden kan lagre kortet i betalingsløsningen din, blir det enkelt for kunden å klikke på kjøp-knappen, og det vil du vel?

Foto: www.shutterstock.com

1 Kilde: http://www.dibs.no/norsk-ehandel

 

av Per Magnar Teigen, Link Mobility AS

Meny
Skroll til toppen