Kristoffer Andreassen fra GroupM om Performance

Den 21. september smeller Performance-konferansen i gang. Dette er den dagen i året hvor man har mulighet til å bli oppdatert på alt innen Performance Marketing. En av de som kommer for å snakke er Head of Search i GroupM, Kristoffer Andreassen. 

Hvorfor mener du Performance Marketing er viktig?
Performance Marketing er et fellesbegrep på digital markedsføring, hvor man fokuserer på resultater og muligheten til å optimere innhold og budsjetter i real-tid. Det som driver performance marketing i dag, er data og innsikt. Ved å forstå samspillet mellom data, innsikt og direkte tilbakemeldinger fra digitale annonseflater, kan man både være kostnadseffektiv og relevant for potensielle kunder. Det er i dag ingen grunn til at man skal gjette seg frem til hvor kundene befinner seg, hva de er interessert i eller hvilket modus de er i, det kan man bruke innsikten og dataen du eller kundene dine har, for å svare på.

Hvordan synes du bedrifter tar i bruk Performance-virkemidlene i dag?
Det er veldig forskjellig fra kunde til kunde, og kategori til kategori. Annonsører kan bli mer fleksible i hvordan de planlegger og bruker sine performance-virkemidler. Flere ønsker å komme dit, men ofte møter de utfordringer i komplekse organisasjoner, systemer og gammeldags teknologi. Det skaper utfordringer når man burde ha en data-og resultatdrevet budsjettplanlegging. Det skal sies at en del kunder har kommet langt allerede, med både fleksible budsjetter som kan planlegges på kort og lang sikt og som er fleksible når det kommer til annonseflater de skal være synlige på. Her er vår jobb som rådgivere og samarbeidspartnere avgjørende for å få en god flyt og riktig fordeling av budsjett og flater.

Hva tror du blir viktig innenfor Performance Marketing fremover?
Det jeg mener blir viktig fremover er å kunne gå vekk fra å måle konverteringer på «last click» som lenge har vært en bransjestandard, til å attribuere den riktige verdien til de riktige kanalene. Resultatet er at vi og annonsørene får et bedre totalbilde av kjøpsreisen til kundene, som vil gjøre det enklere å målrette annonseringen og øke verdien for annonsørene. Videre vil det også bli viktig å kunne se synergier på tvers av de ulike digitale plattformene, for å bruke dataen som samles til å berike annonseringen. Automatisering og effektivisering av prosesser og optimalisering gjennom algoritmer kommer nok til å bli viktig i årene som kommer. Mulighetene blir stadig flere og mer tekniske, kun de som forstår det og kan optimere deretter vinner!

Se fullt program og sikre deg billetter til Performance-konferansen her!

 

Meny
Skroll til toppen