– Ingen kanaler er mer personlig enn mobilen

Du snakker en-til-en på et helt annet nivå på mobilen enn i andre plattformer, sier leder for faggruppen i Mobil Display, Lise Kari Olsen.

– Hva jobber dere med i mobil display-gruppen om dagen?

– Vårt hovedformål er å fronte mobilen som en viktig annonsekanal, en kanal som har vokst seg til å bli en av de mest brukte medieplattformene blant nordmenn. Vi jobber kontinuerlig med å harmonisere annonseformater blant norske medier. Ikke minst vil vi vise muligheter og formidle dokumentert effekt ved mobilannonsering gjennom seminarer, presseoppslag, med mer. Vi må etablere kanalen som en naturlig del av mediemiksen, sier lederen i faggruppen for Mobil Display, Lise Kari Olsen, kommersiell produktsjef i E24.

 – Hva status på mobil-annonsene i Norge i dag? Har det skjedd mye på kort tid?

– De siste årene har vært preget av mange ulike annonsestandarder i det norske markedet, men flere av de store aktørene begynner nå å bli samkjørte. Bransjen har brukt tid på å prøve seg frem med ulike formater og kreative løsninger og ikke minst lære seg hvilken rolle mobilen skal ha i miksen. Vi har i løpet av denne tiden hatt en bratt læringskurve og fått større klarhet i hvordan de ulike annonseløsningene fungerer for ulike aktører.

– Hva er ditt heteste tips til menneskene i Norge som jobber med mobil-annonser i dag?

– Vær bevisst på å utnytte mobilens egenskaper og tenk nøye gjennom hvilken rolle den skal ha i mediemiksen. Form en tydelig strategi for hvilket behov mobilen skal dekke, og hvordan den bør spille sammen med andre kanaler for å få full effekt.

– Hva tenker du kommer til å bli viktig fremover? 

– Du finner ikke en kanal som er mer personlig enn mobilen og dette blir også viktig med tanke på annonsering fremover. Du snakker en-til-en på et helt annet nivå enn i andre plattformer. Videre må det jobbes med å etablere responsive formater og HTML som en bransjestandard nå som mobilskjermer kommer i alle størrelser. Det åpner seg også et hav av nye muligheter ved hjelp av blant annet geolokasjon, force touch som blir spennende å utforske videre.

– Om den ikke allerede er det i dag, vil nok mobilen om kort tid være en selvskreven del av mediemiksen for de aller fleste annonsører, sier Olsen.

Meny
Skroll til toppen