Julestemning til den store gullmedaljen i Sølvtaggen

Hvordan måler du en stemning i et helt land? Anorak og Jimmy Royal målte julestemninga i Norge for MatPrat, og vant Sølvtaggen for mars. Vi tok en prat med en av hjernene bak jobben, Kreativ leder og Partner i Anorak, Jens-Petter Aarhus.

– Hvordan dukket idéen om en norsk juleindeks opp?

– Åtte av ti nordmenn mener handelsnæringen og kommersielle aktører starter julen for tidlig. Det ønsket vi å ta på alvor. Og når vi gravde enda dypere ned i de mørke juletallene så var det et tall som manglet, og det var tallet som kunne fortelle oss akkurat hvor mye julestemning det er i Norge.

– Det var jo mange som bidro på denne jobben. Hvordan gikk det å samarbeide med så mange?

– Det er veldig gøy og veldig krevende å koordinere så mange partnere. Men dette var vi alle klar over da vi gikk inn prosjektet, så vi brukte mye tid på å avklare hvem som hadde hvilke roller. Det viktigste av alt var vel at alle følte at man dro samme retning! Det var en utrolig fin gjeng å jobbe sammen med.

– Får vi se en juleindeks i 2016?

– Med den responsen vi hadde i fjor er vi ganske sikre på at det er behov for å måle julestemningen i Norge i år også. Men kanskje med en liten vri. Vi får se!
Foto: Fra Gulltaggen, hvor gjengen vant to gull for jobben for MatPrat.

Meny
Skroll til toppen