Jostein Magnussen – best på åtte minutter

– Jeg elsker denne sjangeren, sier Jostein Magnussen i Netlife Research. Av publikum ble han kåret til den beste av de 35 speakerne under 8 Minutes of Digital Marketing 2015.

Torsdag 3. desember holdt INMA 8 Minutes of Digital Marketing-konferansen i Saga kino, hvor samtlige av de 35 inviterte speakerne ble bedt om å holde seg til åtte minutter. Av dem alle var det Jostein Magnussen i Netlife Research som ble kåret til den beste av publikum. På sine tilmålte minutter tok han et oppgjør med alle de nye begrepene som har sneket seg inn i markedsføringsbransjen. Vi tok en prat med ham.

– Hvorfor tror du selv at du ble publikumsfavoritten?

– Jeg hadde et enkelt budskap som folk kunne kjenne seg igjen. De fleste har nok opplevd å være i situasjoner der de føler seg litt dumme når de ikke forstår sjargongen i bransjen eller tatt seg selv i bruke Big Data, Inbound eller andre moteord uten at de egentlig vet helt hva de mener med det. Og så var jeg passe nervøs på forhånd slik at jeg ble tent, men ikke helt overtent. Da bruker det å gå bra.

– Har du, helt ærlig, noen tro på at vi i bransjen kommer til å bruke mindre sjargong og jålete uttrykk i 2016?

Godt spørsmål. Jeg håper det. Flere kom bort etter foredraget og sa at det var bra at noen endelig sa i fra, så jeg tror det finnes håp. Mer presis begrepsbruk vil gjøre oss til bedre leverandører og kundene trenger ikke føle seg «dumme» når de ikke forstår alle disse begrepene.

– Hva er det beste tipset ditt for å fram et fengende budskap på kort tid?

– Glem hvor du jobber og tenk utelukkende på hva du vil ha frem. Kombiner dette med hva som kan være nyttig for publikum. Jeg starter alltid med å tenke på hva jeg synes er viktig for bransjen akkurat nå, enten det er ting som irriterer meg, noe jeg mener vi sammen bør fikse eller metoder og tankemåter som kan være nyttige for folk. Og så man våge å trøkke på litt. Publikum liker talere som ikke er redd for å provosere litt og bruker humor i foredraget. 

– Hva synes du om 8 Minutes of Digital Marketing, og det å måtte kutte framlegget sitt ned til åtte minutter?

– Jeg må si at jeg elsker denne sjangeren. Spesielt mangfoldet er kult. Blir ofte overrasket, lærer mer om bransjen og liker at man henter inn så mange ulike talere. Et lite forbedringspotensialet er at dere til neste år gjerne kan hente inn enda flere fra spennende oppstartsbedrifter, studenter eller andre som kommer inn med andre perspektiver på markedsføring enn de vi gamle travere har. Når jeg gjelder det å holde innlegg selv er det alltid veldig nervepirrende , selv etter at jeg har vært med på 8minutes siden 2010. Samtidig liker jeg spenningen i salen og publikum er alltid skikkelig med.

Meny
Skroll til toppen