Influencere krever annen oppfølging enn tradisjonelle mediekjøp

INMA inviterer til Faglig Frokost torsdag 24.mai. Temaet for dette frokostseminaret er influencer marketing, hit kommer blant annet daglig leder i Chili Publications, Pia Tryland med innlegget «Influencer marketing – hva, hvordan og med hvem?».

Vi tok en prat med Tryland om det kommende frokostseminaret og hennes erfaringer med bruk av influencere. 

Hva er din erfaring med Influencer Marketing?
Jeg er stor tilhenger av å samarbeide med influencere, enten det er som del av en innholdsstrategi, eller en enkeltstående kampanje. Gjør merkevare det riktig kan de oppnå fantastiske resultater. Men jeg er likevel den første til å innrømme at det også er utfordrende.

Selv om det ofte er profesjonelle byråer som representerer influencere så er de først og fremst privatpersoner, og det krever en helt annen oppfølging enn ved tradisjonelle mediekjøp.

Hva må man tenke på?
De gangene jeg ikke har vært fornøyd med et samarbeid, skyldes det først og fremst uavklarte forventninger. Selv om du har en god kontrakt til grunn, kan leveransen oppfattes ulikt. Det er derfor viktig for markedsførere å være svært tydelig og avklare forventninger, ikke minst involvere influencere i deres målsettinger. Influencere vet hva som fungerer godt og hvilke interesser deres følgere har.

Det beste er å sette seg ned, planlegge i detalj og diskutere alternative løsninger for å oppnå ønsket effekt. De merkevarene som klarer å gjennomføre et samarbeid basert på influenceren sin innsikt og kunnskap om sine følgere, er de som oppnår de beste resultatene.

Husk å meld deg på faglig frokost om influencer marketing her!

Meny
Skroll til toppen