Ideene som er så bra at man rett og slett blir misunnelig

Jens-Petter Aarhus, juryleder for Reklame og kommunikasjon under årets Gulltaggen Award. 

I reklame og kommunikasjonskategoriene er det de gode ideene det først og fremst handler om, og de kommer som kjent i alle slags former og varianter. Det de har til felles er at de har løst en kommunikasjonsoppgave på en kreativ og original måte. Man leter jo etter ideene som er så bra at man rett og slett blir misunnelig.

 

Hvilke kategorier tilhører fagdisiplinen du er ansvarlig for?

Integrert kampanje, Enkeltarbeid, Sosiale medier og Online video.

 

Intergrert kampanje

I integrert kampanje er det ikke antall uttak som gjelder, men hvordan man har tatt ut et konsept eller en grunnidé på en helhetlig måte. Og det er jo kanskje en av de mest spennende kategoriene man kan juryere i, for her får man gjerne sett alt fra filmer, produkter og tjenester, kampanjesider og radiospotter til stunt og andre krumspring.

 

Enkeltarbeider

Her tror jeg juryen får en veldig tøff oppgave for dette er en ganske åpen kategori. Har du gjort noe bra som er kobla til internett på en eller annen måte så kan du sende det inn her.  Som påtroppende jurygeneral Anders Holm ville sagt det: en slags open mic for digital markedsføring!

 

Sosiale medier

Har du en idé som har klart å karve til seg oppmerksomhet mellom væroppdateringen fra Onkel Jan på Face og Snappen fra Tante Turid, så har den mest sannsynlig noe i denne kategorien å gjøre.

 

Online video

Dette er altså kategorien for kreativ bruk av video på digitale flater. Være seg om du har brukt film på en smart måte som en del av en interaktiv opplevelse eller om du har klart å fange oppmerksomheten til folk på mer enn 1,5 sekunder. Eller bare på 1,5 sekunder også. Da vinner du sikkert gull. Eller hvis det tar deg mer enn 3 minutter å fortelle det og folk fortsatt ser på. Da vinner du også kanskje noe.

 

Meny
Skroll til toppen