Hvorfor er det viktig med attribusjonsmodellering?

INMA inviterer til Web Analytics Wednesday i samarbeid med vår faggruppe for Webanalyse. Arrangementet avholdes onsdag 29. november, hos Knowit i Oslo.

Meld deg på WAW her!

Det blir pizza og mingling med alle som har interesse for webanalyse – og tre faglige innlegg. En av disse innlegge er ”Fra attribusjon til handling” av Henrik Nygård fra Sail. Vi tok en prat med Henrik rundt attribusjonsmodellering.

Hvorfor er det viktig med attribusjonsmodellering?
Attribusjonsmodellering og forståelsen av attribusjon er kritisk for at selskaper skal lykkes i dag. Attribusjon hjelper oss med å forstå kundene våre bedre, hvordan vi skal få flere kunder, hva vi skal kommunisere mot målgrupper og ikke minst sikre at vi investerer tiden og pengene våre på rett sted. Vi kan med andre ord si at attribusjon hjelper bedrifter med å gjøre bedre og riktigere beslutninger.

Hva er attribusjonsmodellering?
Attribusjonsmodellering er blitt en av de store bransjeordene de siste årene. Veiene mot et kjøp er mer komplisert nå enn noen gang tidligere. Vi gjør mer research, sammenligner produkter og tjenester med få tastetrykk og beveger oss mellom flere enheter daglig.

Attribusjonsmodellering handler om å forstå hvilke touch-points en person er innom før et salg.

Se for deg at du skal kjøpe for eksempel en joggesko. Det ville ikke vært unormalt at du først søker etter en joggesko på Google, ser en annonse for samme skoen på Facebook, du går senere til YouTube for å se joggeskoen “in action” og til slutt besøker du nettstedet eller butikken direkte og kjøper produktet. Hvilket steg i denne kjøpsprosessen er avgjørende for at kjøpet skal skje? Alle i like stor grad, eller burde en eller flere kanaler få større belønning for salget?

Attribusjon handler om nettopp dette, å attribuere rett verdi til rett hendelse eller kanal. Det betyr at vi analyserer og forstår flere steg av kundereisen. Som standard bruker flere analyseprogrammer nemlig en last click modell, som attribuerer hele salget til kun den siste kilden en person var innom før han/hun gjennomførte kjøpet. Vi ønsker nå i større grad å se bort ifra kun dette siste klikket og gi alle steg i en kjøpsprosess rett verdi.

Mange synes det er utfordrende å ta denne innsikten videre til handling og det er det jeg skal snakke om på Web Analytics Wednesday.

Er det dyrt?
Å komme i gang med attribusjon er faktisk gratis! Det eneste du trenger å investere er tiden og viljen din for å lære mer om det. Det er finnes flere gode verktøy og teknikker der ute som hjelper deg i gang med attribusjon.

 

Meld deg på WAW her!

Meny
Skroll til toppen