– Hva om man kunne leke brann?

Anorak stakk av med Sølvtaggen for desember, for jobben «Brannleken» for If. I den gjengen er Rådgiver for If, Torgeir Vierdal, Kreatør Lars Holthe, Tekstforfatter Peter Power, PR og Activation-manager Henrik Guderud og Prosjektleder Hanne C. Foss. Vi tok en prat med Lars og Peter om tankene bak jobben.

– Hvordan kom dere på idéen bak «Brannleken»?

– Ideen til Brannleken sprang ut av letingen etter noe som kunne bidra til at flere holder brannøvelse hjemme (kun 4 prosent gjorde det i 2015). På et eller annet tidspunkt stilte vi spørsmålet:  Hva om man kunne leke brann? Derfra kom vi på navnet Brannleken, som vi synes hørtes kult og litt ulovlig ut, uten at vi helt visste hva det var. Men den endelige ideen ble altså en digital brannøvelse myntet særlig på familier med små barn, sier kreatør Lars Holthe.


– Hva var de største utfordringene dere møtte på under utvikling av tjenesten?

– Den største utfordringen var å finne en bra balanse mellom det digitale og analoge. Man slipper ikke unna at en brannøvelse hjemme i stor grad handler om fysiske ting du skal gjøre i huset ditt. Bære, krabbe, sjekke og øve. Mange av disse tingene er utfordrende og få til å fungere sammen med et digitalt verktøy. Derfor la vi mye krefter og få den digitale delen av øvelsen til  å henge sammen med den analoge, blant annet gjennom voicen som tar deg gjennom hele Brannleken, sier Peter Powers.


– Er det mange som har lekt til nå?

– Kampanjen er fortsatt på, så vi har ikke noen endelige tall. Det vi vet er at over 250 000 har vært inne Brannleken så langt. Og med tanke på at hele familier er med, er tallet i praksis mye større. Vi er kjempefornøyd, sier Holthe.


– Tenker du flere har noe å lære av det å gjøre noe viktig til noe gøy?

– Det å koble lek med læring er jo ikke akkurat noe vi har funnet på, men det som er litt unikt med Brannleken, er at man viser hvordan lek kan være en del av noe så alvorlig som brann. At If Skadeforsikring ble med og har vært så engasjerte gjennom hele prosessen, synes vi er et eksempel til etterfølgelse, for alle trenger å kommunisere noe som i utgangspunktet er både alvorlig og viktig, avslutter Powers.

Meny
Skroll til toppen