Hva blir viktig innenfor performance marketing fremover?

Den 27. september smeller Performance-konferansen i gang. Dette er den dagen i året hvor man har mulighet til å bli oppdatert på alt innen Performance Marketing.

En av de som kommer for å snakke er fagansvarlig for paid social i RED Performance, Henrik Sandsmark.

Hvorfor mener du Performance Marketing er viktig?

I over hundre år har forbrukere blitt pepret med irrelevant markedsføring – feil målgruppe, feil budskap, feil mengde, feil kanal. Markedsføreren har kastet ut tusenvis av snører i håp om å i det minste få ett napp. Det er irriterende nok for en 60 år gammel mann å pepres med tampongreklamer eller for en 30 år gammel kvinne å motta den samme annonsen for kosttilskudd mot benskjørhet. For annonsøren gjør det aller mest vondt – store pengesummer går rett ut av vinduet. Performance marketing lar oss detaljert måle hva som fungerer og ikke, slik at vi kan barbere bort daukjøttet og skreddersy budskap som er relevant for hver enkelt mottager.

Hvordan synes du bedrifter tar i bruk Performance-virkemidlene i dag?
Nettbutikker har hatt mer eller mindre monopol på performance marketing fordi annonseeksponeringen som regel skjer samme sted som handelen, altså på smartphone eller pc. Med geografisk sporing er de fysiske butikkjedene nå i ferd med å ta igjen mye av forspranget. Her er det mye å hente – selv om netthandel tar større og større markedsandeler, kommer vi ikke til å få hårklippen levert i posten med det første.

Hva tror du blir viktig innenfor Performance Marketing fremover?
1: Teknisk kreativitet – mange annonse- og sporingsløsninger krever abstrakt tenkning og utradisjonell problemløsning som går mellom fagdisipliner.

2: Automatisering: Produksjon av skreddersydd materiell og finjustering av kampanjer tar tid og har alltid risiko for menneskelige feil. Mennesker bør sette sammen annonsesystemer, ikke fylle ut endeløse annonsetekster, annonsebilder, nøkkelord og målgrupper.

3: Samspill med CRM-, logistikk- og ledelses-avdelingen – vi kan plugge markedsavdelingens data inn i de andre siloene, slik at organisasjonen fungerer langt mer helhetlig.

4: Personvern: Performance marketing hviler sterkt på muligheten til å spore og skreddersy på personnivå, og GDPR har en direkte og merkbar på metodene. De forskjellige aktørene har sprikende tolkninger av hva som er etisk og lovlig, men det er lite offentlig meningsbrytning.

Performance-konferansen kommer Henrik med innlegget «5 avanserte måter å styrke facebook-annonsering på«.

Meny
Skroll til toppen