Hva betyr Longtail?

Søk-guruen Chris Anderson kom opp med begrepet «Long tail» alså lang hale på norsk. Han ga også ut en bok med samme navn, som forøvrig anbefales.

Når vi snakker om at et søkeord er long-tail, så er det ofte flere ord som det søkes på sammen og er meget spesifikt. Et generisk ord vil være “sko”, søkeordet “klassiske Louboutin sko”  vil være et typisk long-tail-ord.

1

2
Selv om det søkes færre ganger på det vi kaller den lange halen, så vil summen av alle disse være større enn ved generiske søkeord med høyt volum alene. Hvis vi holder oss til sko-kategorien, så vil  den lange halen bestå av søkeord som: Nike Air max joggesko, pensko til herre, vantette støvler til barn, sorte pumps til julebord.

Visste du at hvert tredje ord det søkes på i Google aldri har blitt søkt på før? Dette understreker at folk søker på mye forskjellig og at det er viktig å tenke på denne lange halen når du lager søkeord til AdWordskampanjen din.

Ved å ta hensyn til slike spesifikke søk, så gir du den som søker nøyaktig det han/hun er på jakt etter. Måler du i tillegg effekten av annonseringen din, så vil du se at disse søkeordene både er billigere enn generiske søkeord, i tillegg til å gi bedre avkastning. Google gir deg flere kvalitetspoeng når både søkeordet ditt og annonsen matcher det det søkes etter. Altså vil det bare være fordeler ved å gjøre en ekstra jobb med å ta hensyn til den lange halen.

I tillegg til kvaliteten på annonsene dine, hvor spesifikk søkeordene dine er, så spiller også kvaliteten på landingssidene dine er viktig rolle med tanke på utregning av dine kvalitetspoeng. Har  du annonser med god kvalitet, så er det sannsynlig at du får lavere kostnader og bedre annonseplasseringer.

Nå har du kontroll på valg av spesifikke søkeord med relevant annonsetekst og en landingsside som svarer til de forventingene brukeren måtte ha. Da gjelder det både at budet ditt er høyt nok, og at Google vurderer annonseutvidelsene dine til å være effektive nok.

Behersker du disse teknikkene på alle søkeordene dine, så er du på rett vei mot en god AdWords kampanje.

Kort oppsummert: Velg mer spesifikke søkeord, så får brukeren nøyaktig det de er ute etter og som bonus så premierer Google deg med høyere kvalitetspoeng.

Lykke til med AdWords-annonseringen din!

av Monica Arthurson, Finch Norge AS
(Foto: searchengineguide.com og google.com)
Meny
Skroll til toppen