HTML 5 fra et produksjonsperspektiv

De fleste er enige at overgangen fra Flash til HTML5 har vært en god ting – vi har nå mer tilgjengelige nettsider som også gir gode brukeropplevelser på mobil. Men hvorfor har denne overgangen frem til nå uteblitt for nettannonser utenfor mobilmarkedet?

Denne artikkelen er skrevet av Pål Smitt-Amundsen (Apt), som sitter i INMAs faggruppe for Ad Operations. Innlegget kan leses i helhet på hans blogg

Tingenes behagelige tilstand

“If it works, don’t fix it” er et mantra som alltid er like aktuelt i digitale løsninger, og nettannonser er intet unntak. Flash er et verktøy som har vært som skreddersydd for effektivt å skape animerte nettannonser for animatører, designere og utviklere. Teknologien har også muliggjort at én enkelt fil fungerer likt på tvers av alle nettlesere, operativsystemer, nettsider og annonsesystemer. Med HTML5 annonser kan man dessverre ikke ta noe av dette for gitt lengre.

Hvis Flash fungerer så bra, hvorfor må vi gå videre?

I dag produserer Apt ca. 60% av annonsene i Flash og resten med HTML5 hvor det i hovedsak er materiellspesifikasjonen fra mediebyrå som bestemmer hvilket teknologi som skal benyttes. Som regel blir da Flash målrettet mot desktop og HTML5 for mobil. Dette er en oppskrift som ikke kan fortsette av flere grunner, som du kan lese mer om på Pål sin blogg:

Klikk her for å lese hele bloggartikkelen

Meny
Skroll til toppen