Hold hjulene i gang med streaming

De neste tre ukene vil det norske folk fremdeles holde seg hjemme, og med god avstand fra andre folk. Hjemmekontor og bruk av digitale arbeidsverktøy fortsetter som hverdagskost for å holde hjulene i gang i norske bedrifter. Behovet for å holde kontakt med kollegaer, samarbeidspartnere, kunder og ikke minst potensielle nye kunder via internett, blir bare viktigere og viktigere jo lenger denne situasjonen pågår.

Bruk av film og streaming har allerede tatt et kvantesprang de siste ukene. Mange bedrifter har vært utrolig flinke til å finne gode alternative digitale løsninger på planer som over natten har blitt snudd på hodet. Være seg markedsføring, seminarer, kurs eller annen viktig informasjonsdeling.

Alle har imidlertid ikke utstyret, lokalene eller kompetansen for å gjøre dette. Derfor har en av våre medlemmer, Icecube, i kraft av sin kompetanse på film og streaming, nå kjapt satt opp et eget streamingstudio sentralt i Oslo sentrum for å kunne hjelpe disse på en god og trygg måte – for en rimelig penge.

Vi ble nysgjerrig på hvordan dagens situasjon har preget et mindre filmproduksjonsselskap. Og hva de tenker om fremtiden innen bruk av film i digitale kanaler nå. Vi tok derfor kontakt med partner og grunder av Icecube, Stian Trollsås. Han forteller følgende:

 

Hvordan har dere blitt preget av dagens situasjon?

Icecube opplever som de fleste andre dette som utfordrende. Flere planlagte prosjekter blir satt på vent og det er jo ikke optimalt. Men så er vi også så heldige at vi leverer tjenester mange nå etterspør. Vi får flere henvendelser fra selskaper som ønsker å filme og streame kurs, seminarer og konferanser. Dette behovet vil bli enda større jo lengre denne krisen varer.

 

Hva tenker du om fremtiden? Er dette det store skiftet for mer video digitalt?

Det blir spennende å se. Jeg tror i alle fall at mange selskaper som leverer slike tjenester som vi gjør, vil kunne komme styrket ut av dette.

Mange bransjer har nok litt ufrivillig fått øynene opp for at det går an å tenke digital distribusjon av sine arrangementer enten som en erstatning eller som et supplement til det de har gjort tidligere. Vi ser daglig beviser på at film distribuert digitalt effektivt kan brukes til å få ut kommunikasjon.

Det er spesielt spennende å følge med på hvordan skolene tilpasser sin undervisning til utstrakt bruk av video i sin hjemmelæring. Det vil nok også påvirke neste generasjons voksne i hvordan de ønsker å tilegne seg kunnskap fremover.

La oss håpe krisen går fort over og at vi fortest mulig får i gang verdiskapningen, men at vi sitter igjen med lærdom av alle de nye kommunikasjonsmulighetene som finnes.

 

Icecube tibyr følgende fasiliteter

En tom konferansesal. Kun en person fra Icecube, og på lang avstand fra foredragsholder.

Filmer foredragsholder.

Kan sette sammen filmen til en webcast (det vil si at man ser både foredragsholder og slidene fra presentasjonen i filmvinduet)

Live og/eller opptak.

I tillegg sier Stian til oss at han vil gi alle andre INMA-medlemmer 20% rabatt.

 

Takk til Stian Trollsås og Icecube!

Stian kan kontaktes på [email protected].

 

 

Meny
Skroll til toppen