– Det var gøy å se at det gikk over alle forventninger i Europa og USA

Vi tok en liten prat med Sølvtaggen-vinnerne for april, SMFB, om jobben de gjorde for Diadora.

– Hvordan var det å jobbe med denne casen?

– Det har vært utrolig kult. Diadora er en ikonisk internasjonal merkevare som det selvfølgelig er en drøm å få jobbe med på globalt nivå. Ekstra gøy er det når vi nå ser resultatene av kampanjen, som virkelig er over alle forventninger både i Europa og USA, sier Thomas Askim, en av de ansvarlige kreatørene bak jobben i SMFB.

– Hvordan kom dere på idéen om et så langt ”leveringsmaraton”?

– Det var mange ønsker og føringer som lå i oppgaven. Dette var en re-lanseringskampanje for en tradisjonsrik løpesko og hovedoppgaven var å skape blest og engasjement omkring den. Samtidig ønsket Diadora å vise frem en utvidet kolleksjon av løpeklær og sko. Så for et sportsmerke som ønsket å fokusere på løping, kom vi opp med en naturlig alternativ transportmetode – løping.

– Det var samtidig viktig at løsningen skapte engasjement og oppmerksomhet i sosiale medier. Så med disse føringene kom vi opp med ideen om å gi den første kunden som forhåndsbestilte skoen en helt spesiell levering, og gjøre det til hele kampanjen.

– Møtte dere noen store hinder underveis?

– Det var mange ulike utfordringer både før og under gjennomføringen. Det var en enorm logistikk rundt det å rekruttere lokale løpere i de tre landene vi løp. Heldigvis fikk vi inn over 2000 søknader, men da startet også jobben med å koordinere når og hvor alle skulle løpe.

– Alt skulle også rekkes innen tidsfristen for levering som betydde at vi ikke kunne bruke mer enn 9 dager

– Selve løpet ble overført direkte via sosiale medier, så alt måtte dokumenteres og sendes ut kontinuerlig i ni dager. Samtidig hadde vi med et film-crew som skulle ha materialet til en lenger dokumentar og 30 sekunders reklamefilmer. Det var også mye ulike værforhold og trafikkerte veier som var krevende underveis.

– Hvor lenge jobbet du/dere med denne jobben?

– Vi presenterte ideen i Italia en gang i September i fjor. Så litt over et halvt år

Meny
Skroll til toppen