Google Analytics + Google AdWords = Smart!

Google AdWords er et helt fantastisk annonsesystem for å nå de som søker etter dine varer og tjenester. Du får i AdWords-grensesnittet enkelt oversikt over hvilke ord du byr på, hvor mye de koster deg, antall klikk på annonsene og mengden verdifulle handlinger denne trafikken har skapt.

Visste du at du kan bli enda klokere av å se på AdWords-resultatene i Google Analytics? Med Google Analytics (GA) kan du blant annet definere mer komplekse konverteringer, sammenligne AdWords-kampanjene med andre digitale (og analoge) kampanjer, samt lage oversiktlige rapporter og oversikter som gir deg all informasjonen du ønsker på én side. Les mer om fordelene videre i denne artikkelen.

2Standard AdWords-rapport i Google Analytics. Legg merke til at du har mange ulike rapporter å velge mellom.

Slik kobler du sammen
Det er dessverre ikke nok å sette inn GA-koden på nettsiden din samtidig som du bruker AdWords. For at disse to systemene skal snakke sammen og gi deg verdifull informasjon må du både i Google Analytics og i AdWords aktivere datadeling, samt påse at alle kampanjer, annonsegrupper og søkeord autotagges.

Google har laget en brukervennlig guide på hvordan du fikser dette her:https://support.google.com/analytics/answer/1033961?hl=no

Bedre rapporter og enklere oversikt
Uansett hva bedriften din driver med er det mye å lære fra GA når du sammenligner resultatene og trafikken fra de ulike kampanjene og kanalene dine. Hvilken AdWords-kampanje er mest lønnsom? Hvordan oppfører trafikken fra bestemte søkeord seg annerledes enn andre? Hvilken kanal gir best ROI av Facebook-annonser og AdWords Display-bannere? Du kan samle så mye eller lite info du vil på tilpassede rapporter og oversikter (dashboard). Her er et par eksempler for en nettbutikk.

3

Slik kan en oversikt (dashboard) se ut. Meningen er å samle mye ulik info på ett sted, gjerne fra flere kilder. Disse kan du sette sammen med en veldig høy grad av egen tilpasning.

4
Egendefinerte rapporter kan inneholde hva enn du måtte ønske av beregninger og dimensjoner som gjør det enkelt å finne ut om du når målene dine. Da slipper du også tallene du ikke bryr deg om.

PS: Både de tilpassede oversiktene og rapportene kan også automatisk sendes til deg med bestemte tidsintervaller, slik som hver uke eller måned, for de som ønsker å få tallene rett i innboksen.

Data går begge veier
Ikke bare kan AdWords-dataen din være synlig i GA, men data fra GA vil også kunne berike AdWords på mange måter. Det viktigste og mest utbredte er å importere konverteringsmål og tall på omsetning fra kjøp. Denne rapporteringen har en forsinkelse på maksimalt syv timer, noe som betyr at du på morgenen ser oppdaterte tall fra dagen før.

Det er lettere å sette opp konverteringsmål i GA enn med AdWords-kode, og konverteringene måles og spores på samme måte for alle kanaler, som gjør de enkelt å sammenligne. For å lage et nytt mål trenger du heller ikke installere noe ny kode, bare bruke den eksisterende GA-koden.
5

En annen teknologi du kan utnytte når du kobler sammen GA og AdWords erremarketing. Du kan definere en målgruppe i Analytics som baseres på hvilke sider de besøkende er inne på, adferden deres på nettsiden, eller bestemte handlinger de utfører. Deretter kan du vise tekstannonser eller by ekstra mot denne målgruppen med tekstannonser i Google, eller bannerannonser på Google Display-nettverket. Remarketing er uhyre effektivt, og noe alle annonsører bør ha et aktivt forhold til.

Oppsummert, hvorfor GA + AdWords?
Det finnes mange gode grunner til å bruke Google Analytics sammen med AdWords, og det er for de aller fleste finnes det ingen ulemper, bare fordeler. Vi nevner i fleng:

–        Smartere og mer innsiktsfulle rapporter

–        Lettere å sammenligne ulike kanalers effektivitet

–        Bedre og mer fleksibel konverteringssporing

–        Remarketing via AdWords

–        Bedre data i AdWords som gir solid grunnlag for bud og budsjetter

 

av Alexander Tøgård, RED Performance

Meny
Skroll til toppen