Hvordan fungerer Googles søkeresultater?

Googles søkeresultater er noe som er i kontinuerlig endring, og det er vanskelig å følge med på hva som er en annonse og ikke. I denne artikkelen skal jeg gi dere en oversikt på hvordan det fungerer, og hvor du finner de ulike elementene.

Det er mange faktorer som spiller inn på hva Google rangerer etter, men det er noen elementer som må være med for at du skal få din fortjente synlighet i toppen av søket. Disse elementene er blant annet:

  • Høy relevans mellom dine annonser og søket til kunden
  • At ditt produkt eller tilbud skiller seg ut og løser et problem hos kunden
  • At landingssiden kunden blir sendt til har det innholdet som blir lovet i annonsen.

Det har aldri vært så viktig som det er nå å være på topp i Googles søkeresultater. Kundene søker som aldri før, og søkene innebærer alt fra research og kjøp, til å finne raskeste veien til nærmeste restaurant. Med andre ord alt, og Google er den raskeste kilden til de fleste av disse spørsmålene. Forskjellen på hvordan man søker fra PC til mobil er ganske stor, og du kan se at Google gir deg ulike muligheter på mobilen sammenlignet PC. Under vil du få eksempler fra både søk på mobil og PC, med forklaringer på hva som er hva i Google søk.


Google søk på PC:

desktop SERP

Google Søk på mobil:

Bilde2

Googlesøket:
Det er her kunder/brukere foretar sine Google Søk etter ønsket informasjon.

Betalt Søk (Adwords):
Dette er betalte annonser som aktiveres på bakgrunn av søket til kunden. Det er her annonsører vil komme opp hvis de annonserer i Google Adwords og betalt søk. Hvor høyt opp i søket man kommer, handler som sagt om hvor god relevans det er mellom søket, annonsen, landingssiden på annonsen og din vilje til å betale for klikket (Maks CPC). Du kan se i eksemplene over at de betalte annonsene tar mesteparten av plassen, spesielt på mobil.

Google Shopping (Adwords):
Er betalte annonser med bilde, produktbeskrivelse, pris og avsender. Gjennom denne annonseringen kan kunden sammenligne ulike produkter fra forskjellige avsendere for å finne det beste alternativet. Kunden blir sendt direkte til avsenderens hjemmeside og kan gjøre kjøpet direkte der. En veldig effektiv annonseringsmetode for annonserører med nettbutikk.   

Organisk Søk:
Er ikke-betalte søkeresultater som rangeres på bakgrunn av alt bedriftene gjør digitalt.

Google ser blant annet på faktorer som:

  • Godt og unikt innhold
  • Geografisk nærhet (basert på GPS-data)
  • Kundetilfredshet (anmeldelser, vurderinger og anbefalinger) og
  • Relevans for søkerne (målt etter hva andre sier og gjør)

 

av Kristoffer Andreassen, GroupM Norway

Meny
Skroll til toppen