Frir til design- og teknologi byråene

Gro Larsson fra reklamebyrået Per Høj er klar som jurygeneral for Gulltaggens nye jury-konsept hvor faglige vurderinger skal styrkes. Nå blir det full fart for jurygeneralen og jurymedlemmer for å få alt på plass til Gulltaggen som arrangeres 14. mai på Deichmann i Oslo.

Larsson får med seg Anders Holm fra Morgenstern som visegeneral i juryarbeidet. I tillegg skal hver fagdisiplin ha sin egen juryleder.

Jens Petter Aarhus fra Anorak er juryleder innen fagdisiplinen reklame og kommunikasjon. Pia Tryland fra Chili Publications har juryansvaret innen innholdsmarkedsføring. Juryleder-rollen for design og teknologi innehas av Marita Viken fra Unfold, mens Thomas Johansen fra PHD har jurylederskapet innen mediastrategi.

Gro Larsson kjenner godt til Gulltaggen som konsept.

-Da jeg gikk siste året på Westerdals var jeg på min første Gulltaggen-konferanse. Der ble jeg så begeistra for internetts muligheter at jeg søkte meg til Hyper Island i Stockholm rett etterpå. Den ubetinga troen på internetts udelte positive egenskaper har fått seg noen knekker siden da, men jeg ville ikke vært foruten den entusiasmen som ble vekket til live på den konferansen, sier Gro Larsson.

Jurygeneralen gleder seg til å kunne påvirke når det handler om Gulltaggen 2020.

-Derfor er jeg takknemlig for å kunne få være med å påvirke hva Gulltaggen skal være i fremtiden. Etter hvert som det digitale er blitt mer og mer «mainstream» har det blitt behov for å fornye konkurransen for å kunne stadig inspirere til å drive utviklingen fremover. Personlig synes jeg det har vært overraskende få bidrag i kategorien «branded tech» eller «bruk av ny teknologi», noe som kan tyde på at teknologi ikke er det som inspirerer mest eller oppleves som mest relevant for oppgavene man skal løse, sier Gro Larsson.

I år har hensikten med Gulltaggen Award blitt omformulert til at konkurransen skal inspirere til kreativ bruk av teknologi og digitale flater ved å hedre arbeider som utmerker seg gjennom nytenkning, kreativitet og godt håndverk.

-Men for å kunne inspirere til kreativ bruk av teknologi og digitale flater må vi involvere flere fagmiljøer. I arbeidet med de nye kategoriene har utsagnet «like barn konkurrerer best» dukket opp flere ganger. Det handler om at de forskjellige type byråene synes det er mer stas å vinne over noen i samme klasse, enn mot noen de likevel aldri ville ha konkurrert mot i en pitch, sier Gro Larsson.

Den nye jurygeneralen har tro på fagjuryer.

-Fremfor å ta det bokstavelig og dele opp i byråkategorier har vi valgt å lage overordnede fagkategorier. Alle som har sittet i en Gulltaggen-jury har kjent på utfordringen det er å diskutere case i en gruppe som har vidt forskjellige faglige bakgrunner og kriterier for hva som tilsier godt arbeid. Med rene fagjuryer vil man kunne diskutere ut fra samme ståsted og jeg tror det vil sørge for at de beste jobbene blir løftet frem, sier Larsson.

Nå håper hun på deltakelse fra enda flere byråer.

-Ved å rendyrke faglige kriterier håper jeg det vil bli mer attraktivt å delta for flere byråer fra forskjellige miljøer. Jeg er overbevist om at det lages mye man ikke hører om som kunne vært inspirerende for alle som jobber innen kommunikasjon og merkevarebygging, og ønsker meg spesielt at flere design- og teknologibyråer deltar, sier Gro Larsson.

Nå er hun spent på tilbakemeldingene fra bransjen. Hun håper og tror på positive resultater.

-Det blir veldig spennende å se om disse endringene vil ha en synlig positiv effekt i år, men uansett tror jeg det er riktig retning å gå. Så får vi se hvordan det fungerer, lære av erfaringene og forbedre til neste år, sier jurygeneralen.

Meny
Skroll til toppen