– Det er fortsatt langt mellom de gode eksemplene på ekte konvergens mellom klassisk «reklame» og den mer tekniske, mål- og datadrevne delen av bransjen i Norge

Vi tok en prat med jurymedlem i Performance Award, faglig leder digitalt i Dinamo, Christian Westerberg Thoresen, før han begynner arbeidet med å peke ut Norges beste Performance-jobber det siste året.

– Du sitter i juryene i kategoriene «Gamification», «Multikanal» og «Innovasjon» i årets Performance Award. Hva kommer du til å se spesielt etter når du leter etter de beste jobbene i de ulike kanalene?

– I Gamification kategorien hadde det vært gøy å se arbeider som er innsiktsfulle og relevante i forhold til oppgaven som skal løses, og ikke kun benytter standard spillmekanismer og klistrer disse på en merkevare. Jeg må vel også få lov til å håpe på noen kandidater som ikke bare er «underholdende», men også bidrar til noe større enn seg selv, det være seg «social good», holdningsendringer eller andre verdifulle bidrag til samfunnet og målgruppen. Enkelt sagt holder jeg en knapp på jobber som klarer å inspirere eller motivere, og ikke kun underholde og engasjere, sier Westerberg Thoresen, og fortsetter:

– I kategorien Multikanal håper jeg å se eksempler med skikkelig smart forståelse av kundereisen og de ulike kanalene som er involvert. Det som vil skille de beste jobbene fra de neste beste i denne kategorien vil være evnene til å utnytte data og de ulike kanalenes unike premisser på en smart og effektiv måte. Innovasjonskategorien er jo som i mange andre typer kåringer et slags «wildcard», og her vil muligens ikke dokumenterbare resultater være like viktig som i de andre kategoriene. Jeg mistenker at diskusjonene her kommer til å dreie seg om «er dette smart tenkt?», og om det flytter faget og bransjen fremover. Generelt håper jeg på lære mye nytt, og kanskje endre en mening eller to som et resultat av gode diskusjoner i juryene.

– En venn av meg har en t-skjorte hvor det står «This was supposed to be the future – Where is my jetpack?»

– Flere vi har snakket med den siste tiden, sier de stadig ser mer kreativitet i Performance-bransjen.Tidligere i år uttalte vår daglige leder Kenneth Eriksen at han ble overrasket over konvergensen i reklame og performance. Er den norske bransjen flink til å samkjøre og kombinere reklame-bransjen og performance-bransjen, eller har vi ennå en lang vei å gå?

– En venn av meg har en t-skjorte hvor det står «This was supposed to be the future – Where is my jetpack?» Som en utpreget teknologioptimist føler jeg det på samme måte. Dermed er jeg nok også litt mer utålmodig enn gjennomsnittet i forhold til å takten på implementering av alle verktøyene i vi faktisk har tilgjengelige. Det føles som vi har snakket om (big) data, attribusjonsmodellering, programmatisk og performance veldig lenge, men jeg synes fortsatt det er ganske langt mellom de virkelig gode eksemplene på ekte konvergens mellom klassisk «reklame» og den mer tekniske, mål- og datadrevne og mindre emosjonelle delen av bransjen, sier Westerberg Thoresen, og fortsetter:

– Her har vi en jobb å gjøre i forhold til å utfordre oss selv og kundene. Vi må kanskje bli flinkere til å innse at det er ikke et motsetningsforhold mellom målretting og dokumenterbar effekt, og mer «myke» målsettinger og kreativt drevet kommunikasjon. Som juryleder var jeg med på å premiere en jobb Jimmy Royal lagde i 2009 for Amnesty som het «Folkeaksjon for ytringsfrihet». Kampanjen tok i bruk «retargeting» og data for å skape et veldig sterkt budskap, ikke minst gjorde bruken av «teknikk» at historien som ble fortalt føltes personlig og relevant. Dette er en type kampanje jeg hadde regnet med å se langt, langt flere av i alle de årene som har gått siden dette. Med andre ord, ting tar (dessverre) tid.

– Hva synes du selv er spesielt spennende å jobbe med for tiden?

– I Dinamo er vi i disse dager i oppstartsfasen av flere større web-prosjekter, og vi har planlagt å benytte Design Sprint metodikken til Google Ventures som en del av disse. Det blir spennende å være med på og jobbe videre med resultatene av. I tillegg vil jeg trekke frem et prosjekt hvor vi sammen med kloke partnere skal løse hele økosystemet fra en matbestilling kommer inn på nett, via kjøkken og kokker, regnskap og kassesystemer, helt fram til kunden er mett og fornøyd. Dinamo har jo også utvidet vår egen verktøykasse med blant annet SEO-kompetanse samlet under fanen Dinamo Performance, og dette er veldig spennende og lærerikt for meg være en del av.

Les mer om Performance-konferansen og Performance Award, og kjøp din billett her.

Meny
Skroll til toppen