– Vi fikk 500 000 views bare i løpet av tiden jeg sto i dusjen

Vi tok en prat med kreativ leder i Try, Øystein Halvorsen, om jobben som ga Try/Apt Sølvtaggen for januar.

– Det har vært en veldig spesiell opplevelse og oppgave, og det har vært veldig lærerikt. Vi føler vi har brukt all ekspertisen på huset på flere måter. Det blir flere og flere slike prosjekter, hvor man er litt entreprenør og snakker med alt fra bil-byggere og politi. Vi kan jo ikke ha all slik ekspertise  på huset, så vi føler oss litt som entreprenører, sier kreativ leder i TRY, Øystein Halvorsen.

– I forhold til den digitale delen av det, har det vært lærerikt. Facebook og Youtube endrer jo reglene hele tiden. Vi har brukt BeOn som underleverandør for spredning og digital PR.  Vi hadde jo forhåpninger sammen, men at bakomfilmen skulle ta av så innmari, var det ingen av oss som forutså.

– Mange har en oppfatning av at man kan kjøpe seg til hva som helst av views osv., men bakomfilmen har spredd seg så godt som helt organisk. De to første dagene var det litt sånn at vi hadde fått 500 000 nye views bare jeg gikk inn og tok meg en dusj.

– Hva tenker du at Volkswagen har fått ut av en sånn kampanje?

– Trailerassist har vært på marked 1,5 år. Likevel hadde veldig få fått med seg innovasjonen. Det er nok ikke tilfellet lenger takket være denne kampanjen. I tillegg har kampanjen fått masse oppmerksomhet internasjonalt, og det kommer mer. Så mye mer enn det kan jeg ikke si nå. Hehe.

– Men den vurderes kjørt som reklamefilm i en del andre land. Det viktigste er likevel at den gjorde det bra her.

– Er denne typen jobber typiske i tiden? 

– Det har vært en trend lenge med litt sånn skjult kamera. Vi har gjort noen sånne prosjekter. Det skyldes nok delvis at det ikke alltid holder med « are» er en reklamefilm på TV, at kampanjen må være mer integrert, med både pr, bakomfilm osv. At det er mer som et prosjekt.

Meny
Skroll til toppen