Faggruppen for Gadgets og markedsføring tester HoloLens

INMAs faggruppe for Gadgets og markedsføring fikk i dag besøk av Microsoft hvor de presenterte og viste frem sin HoloLense.

Faggruppen diskuterer nye og konkrete fysiske dingser opp mot hvordan de kan benyttes innen en markedsførings-kontekst.

– Virtual Reality er morsomt og altoppslukende, men straks du har prøvd et Mixed Reality-headset som HoloLens skjønner du at det er dette som nærmere representerer det vi kommer til å bruke i fremtiden. Det åpner i mye større grad for samarbeid, og muligheten til å bruke det fysiske rommet som et grensesnitt i seg selv, sier Rune Sandnes, leder for faggruppen.

Under dagens møte ble fokuset rettet mot hvordan HoloLens kan brukes i mange andre settinger enn spill og underhodning. Hvilke arbeidsplasser kan dra mest nytte av denne teknologien?

– Her er det veldig mange bruksområder, men kanskje spesielt undervisning og opplæring, field service, 3D modellering, design, arkitektur og industridesign, sier direktør for Windows and Devices i Microsoft Norge, Christian Almskog.

I et intervju med Dagens Næringsliv forteller sjef for Digilab Scandinavia i konsulentselskapet Sopra Steria, John Berland, om hvordan de bruker denne teknologien til noe viktig.

– Det er i Norge to til tre operasjoner per dag på barn med medfødt hjertefeil. Et barnehjerte kan være så lite som en valnøtt. Med dette kan tre-fire kirurger ta på seg en brille og se på samme hjerte, skalere det opp og få felles forståelse og mer presis og detaljert diagnose.

Hva med markedsførere?

– For markedsføringsbransjen er det åpenbare bruksområder innen for eksempel bolig- og bilbransjen, egentlig alle som selger produkter som kan tilpasses den enkelte kunden. Foreløpig er teknologien dyr og vanskelig tilgjengelig, men innen få år kan det være like utbredt som smarttelefoner er i dag, og kan totalt forandre markedsføring, avslutter Rune Sandnes.

Les mer om våre ulike faggrupper her!

Meny
Skroll til toppen