Hva er egentlig god web-tv?

Lederen av faggruppen for web-tv i INMA, Margrethe Wam Solvang i Google, forteller at det er mange uklare definisjoner på web-tv der ute. Derfor jobber de med å få klarhet, og definere termene for det norske markedet.

Av INMAs (pr. dags dato) 16 faggrupper, er web-tv-gruppen den som arbeider med definisjoner og standarder for web-tv i Norge. Vi tok en prat med lederen i faggruppen, Margrethe Wam Solvang i Google, for å høre hva de har jobbet med på sine samlinger de siste månedene.

– Vi har valgt å fokusere på hva webtv egentlig er. Det første først. Det er mange meninger, tanker, og uklarheter der ute. Hvilke definisjoner florerer, og hva slags oppgaver løser webtv som kanal for annonsørene? Hva er forskjellen på webtv, online video, nett tv – og er det noen forskjell? Hva er egentlig god effekt når vi snakker om online video? Betyr god effekt at det er et brukervennlig produkt, at det er interaktivt, at det har god dekning, at det treffer riktig målgruppe, eller betyr det at publisistene tjener mest mulig penger på det varelageret de har? Hva er langformat-innhold, og hva er kortformat-innhold, og hvor mye reklame skal man kunne dytte inn i et x antall minutters klipp? Hva er riktig prisnivå på de ulike produktene? Hva er forskjellen på reklamefinansiert innhold, og abonnementsbasert innhold? Er levende bilder i content marketing webtv? Dette er spørsmål vi stiller oss, og vil prøve å besvare med mål om å etablere en bransjestandard i Norge (som ikke nødvendigvis trenger å skille seg ut fra resten av verden).

– Hva tenker du er viktige utfordringer knyttet til kommersiell plattform for web-tv de neste årene?

– At forbrukerne er fornøyde. At «tallene» og «måleenhetene» er riktige. At prisene er riktige. At sekundene med reklame før innholdet er riktige. At reklamen treffer den riktige seeren, på den riktige tiden og den riktige plattformen, riktig antall ganger. At sømløs brukeropplevelse på tvers av plattformene er en realitet. At godt innhold blir godt belønnet. At majoriteten av annonsørene virkelig forstår verdien av å være tilstede, og å være bra på det! At publisistene tenker langsiktig. Det er jo selvsagt en hel del parametre innenfor samtlige punkter, og akkurat der har du svaret på hva jeg tenker om de viktige utfordringene knyttet til kommersiell plattform for web-tv fremover.

– Hva er dine beste tips til aktører som vil utvikle seg og sin bedrift innen web-tv?

– For det første: Respekter plattformen. Deretter: Lag godt innhold som du vet brukerne er opptatt av. Finn din plass, og fokuser på det som gjør din bedrift unik. Svar på spørsmål kundene dine har. Vær personlig og nær. Inviter til både lange og korte historier. Bruk kanalen til både branding og performance. Lag en distribusjons-strategi, og tro for all del ikke at du får en viral hit uten en god plan. Som med alt mulig annet: «Great success just doesn’t happen by being lucky, it happens when preparation meets opportunity.»

Meny
Skroll til toppen