Disse snakker under Performance-konferansen 2019!

Torsdag 26. september inviterer INMA – IAB Norge for 8. år på rad noen av bransjens klokeste hoder innen performance marketing til å snakke på Saga kino. I år løfter vi konferansen slik at den blir noe for alle. Spesialist, generalist og leder. Byrå, annonsør, publisist og tech-siden. Viderekomne og nybegynnere. Det blir en dag fylt med mange ulike foredrag å velge imellom, uansett nivå eller interesseområde – og selvfølgelig masse muligheter for å mingle og møte andre bransjekolleger. Dagen avsluttes med prisutdeling i Performance Award, der vi løfter og hedrer de aller beste arbeidene innen performance marketing det siste året.

 

Her kan du laste ned komplett detaljert program med tidskjema!

 

Nate Shurilla, Global Director of Commerce & Voice i iProspect

As iProspect’s Global Director of Commerce & Voice, Nate leads brands around the world in commerce excellence and innovation. Having developed iProspect’s Commerce Success Framework and audit, Nate is adept at identifying the unique situations brands find themselves in across any vertical and culture, and in helping lead them to tailored success. Also working extensively with digital assistants, Nate consults brands on what Voice and assistance means for their category and future.

 

 

Therese Becke, Kundedirektør og COO i Red Media

Therese har jobbet i ulike mediebyråer i over 15 år, og er kundeansvarlig for flere av markedets større annonsører. Hennes primære fokusområder er ledelse og drift av kundeforhold og kundeteam, og utarbeidelse av medie- og kommunikasjonsstrategier som skal sikre at kundene når sine forretningsmål. Therese har vært ansvarlig for annonsører som blant annet Norsk Tipping, L’Oreal og FINN.no.

 

 

 

 

Anna Blom Rian, Rådgiver og Ole Aleksander Janzso, Partner og Rådgiver i TEFT

Ole Aleksander og Anna skal holde foredraget “Inhousing – Why and why not? og Unnskyld – hva koster en enhjørning?». TEFT jobber i dag omtrent like mye med markedsavdelinger som byråer innen fagkategorien Performance. Mange av miljøene de har jobbet med, og jobber med i dag, er i en sterk utvikling mot automatisering, databaserte beslutningsmodeller og drastisk digital forretningsutvikling. De møter fagfolk fra både byrå og markedsavdelingene. Hva er de generelle opplevelsene, erfaringene og frustrasjonene de deler med dem? Hvor går de videre? Deres kunder har (litt) forskjellige forventninger til hva de vil og kan oppnå med performance marketing. Hva består de av, og hvor finner man de forskjellige «orienteringene»? Hvordan står performance marketing som fagfelt hos folkene, bedriftene og de som utdanner til bransjen i 2019?

 

 

 

 

 

 

Gina Long Liabø, Performance Advisor i Reprise Digital

Annonsering via søkemotorer er under konstant utvikling og behovet for bredde og variasjon i annonsene er større enn noen sinne . Med en økning i antall annonsører er det desto viktigere å ha gode og relevante annonser for å sørge for god synlighet til lavest mulig pris. Hver år øker antallet nye søk med omtrent 15%, og det er svært ressurskrevende å bevare god nok kvalitet og relevans i annonseringen. Løsningen er derfor å ta i bruk dynamisk annonsering, enten gjennom Googles egne løsninger, eller ved 3. parts verktøy. Gina er performance manager i Reprise og har lang erfaring med søkemotorannonsering innenfor Google, YouTube, Bing og Apple. Hun vil dele 4 muligheter for smart bruk av dynamisk annonsering.

 

 

 

 

Monica Solberg, Conversion Specialist i OneCall

Monica Solberg jobber med å etablere digitale vekstprosesser og rammeverk for de større merkevarene i Norge, basert på analyse, A/B-testing og datadrevne initiativer, også kalt CRO. Hun har jobbet med merkevarer som Santander, Ark Bokhandel, Norges Energi og Tine.
Nå har hun startet eget byrå med working title “TheSquad”- og er Conversion Specialist i OneCall (Telia).

 

 

 

 

 

Stian Hansen, SEO-ekspert i Curamando

Stian har de senere årene jobbet som seniorspesialist SEO i RED Performance, Head of SEO i Synlighet, Head of SEO & Performance Marketing i det Buskerudbaserte byrået, Godt Sagt. Nå er jobber Stian som SEO-ekspert i Curamando. Stian er også medlem av INMAs faggruppe for Content Marketing.

 

 

 

 

Kim Nygaard, Leder for Innhold & synlighet i Metro Branding
Kim holder mye foredrag om innholdsmarkedsføring og merkevarebygging anno 2019. Tidligere jobbet han som ekspert på søkemotoroptimalisering (SEO) i iProsepect. Han har lang erfaring innen digitalmarkedsføring, salg og kundeservice – fra både kunde- og byråsiden. Kim skal snakke om budsjettfordeling i 2020: Produksjon vs. distribusjon. Budsjetterer du riktig? Se hvordan annonsører i Norge og Europa fordeler sine ressurser – så kan du sammenlikne. Hvor mye brukes på planlegging og produksjon av godt innhold, og hvor stor andel av potten brukes på distribusjon og analyse? Få resultatene fra den Europeiske undersøkelsen om innholdsmarkedsføring. Bak undersøkelsen, som Kim skal vise, står International Content Marketing Forum (ICMF) som siden 2015 har samlet inn data for å følge betydningen og bruken av innholdsmarkedsføring og distribusjon over hele verden. Kommunikasjonsbyrået Metro Branding er Norges representant i ICMF og har samarbeidet med ANFO Annonsørforeningen om å innhente data fra det norske markedet.

 

 

 Anders Stensønes, eCommerece Manager i Apotek1

Anders Stensønes jobber som eCommerce manager for Apotek 1 og har ansvaret for drift og utvikling av Apotek 1 sine nettbutikker (B2B og B2C). Han har jobbet med apotek1.no siden 2007, og har vært med på å implementere og utvide netthandelen på apotek1.no fra begynnelsen i 2011 og frem til i dag. I dag spenner oppgavene fra SEO, webanalyse og konverteringsoptimalisering, planlegging og gjennomføring av utviklingsprosjekter på tvers av nettsteder og apper, til daglig drift og kampanjeoppfølging av nettstedene. Tidligere har han også jobbet med PPC, e-postmarkedsføring og sosiale medier for Apotek 1.

 

 

 

 

 

Karin Andreassen Winnem, Programmatic Video Specialist i Xaxis

Karin jobber som programmatisk video spesialist i GroupM, hvor hun jobber med utvikling og optimalisering av det programmatiske video produktet. Hverdagen består av å lage skreddersydde videostrategier for GroupM byråene sine kunder (Mediacom, Mindshare og Wavemaker), helst i tett samarbeid med de norske publisistene. Online video er mer enn bare preroll, in – stream og alltid utsolgt. Outstream har fått ufortjent lite oppmerksomhet, det handler bare om å utnytte det riktig.

 

 

 

 

 

 Thomas Straw, Daglig leder og partner i Oslo Technology Consulting (OTC)

Thomas er daglig leder og partner i konsulentselskapet OTC. De jobber med annonsører som ønsker en kompetanseheving og en inhousing-strategi. Han har 10 års erfaring fra byrå og kundesiden. Før jobben som konsulent var han med å starte mediebyrået Hensikt og før det Digital Direktør i Omnicom Media Group. Han hjelper flere av Norges største bedrifter med å etablere interne avdelinger som håndterer digital markedsføring.

 

 

 

 

 

Emily Kallhovde, Strategic Partnership Director Impact Nordic

Emily har bakgrunn fra TV2, NENT Group og senest GroupM, der hun har vært med på å drive utvikling og vekst innenfor programmatiske kjøp. Hun har vært ansvarlig for å sikre trygge mediekjøp for Norges største annonsører, og er i dag ansvarlig for partnerskap i teknologiselskapet Impact. Hennes visjon er en tryggere, mer innsiktsfull verdikjede for digitale mediekjøp gjennom å blant annet rense økosystemet for annonsesvindel.

 

 

 

 

Alexander Mathisen, Digital Markedsansvarlig  og Ole Alexander Eidsvold, Product Manager og i Godt Levert

Alexander jobber som Digital Markedsansvarlig i GodtlevertGruppen som eier matkasseselskapene Godtlevert og Adams Matkasse. Han har jobbet med digital annonsering, strategi og kampanjeplanlegging i snart 5 år. Alexander var prosjektleder for rebranding av merkevaren Godtlevert og ny nettside i samarbeid med Netlife. Erfaring innen Facebook, Google, programmatic, native, affiliate, influencers, innholdsproduksjon og partner sales. Har digitalisert tv-kampanjene til Godtlevert. Ole Alexander Eidsvold jobber i dag som Product Manager i GodtlevertGruppen AS. Han har ansvar for nettsidene og optimalisering av kampanjer mot eksisterende kunder for godtlevert.no og adamsmatkasse.no. Han har erfaring med kundeservice, prosjektledelse, nettsideutvikling, analyse og digital kampanjeplanlegging.
Sammen skal de holde innlegget «Kan vi ikke bare teste det?» hvor de med hver sin bakgrunn og kompetanse skal snakke om hvordan de jobber for å sikre optimal flyt mellom marked og tech.

 

 

Lars Bratberg, Co-founder & Growth Leader Norway Growth Tribe

Lars Bratsberg har jobbet på alle sider av markedsføring; media, reklamebyrå, annonsør, konsulent, start-up. De siste 8 årene jobbet han for Google både her hjemme, på tvers av Norden og de siste 4 årene i ledergruppa i Great China, bosatt i Hong Kong. Nå er han gründer igjen og et av selskapene heter Growth Tribe. Growth Tribe er Europa’s første vekst-akademi siden 2016 og tilstede i 8 land i Europa. Lars er Co-Founder og Growth Leader for Growth Tribe i Norge.

 

 

Andreas Løken, Senior betalte medier-spesialist RED Performance

Andreas har over de siste årene arbeidet tett på betalte medier som Google Ads, Bing Ads, Facebook, Snapchat og LinkedIn. Han har jobbet med kunder som er operative med både nettbutikk og store visits-sporing, samt kunder som kun har fokus på å drive fottrafikk til sin bedrift.

På Performance-konferansen vil Andreas snakke om hvordan de løste problemstillingen fra kunden sin, Bohus, om å øke fottrafikken til deres butikker. Annonseringsverktøyet har her vært Google Ads. Han vil ta for seg hvordan det er blitt jobbet aktivt for å forankre bruken av store visits-data og hvilke produkter som ble brukt for å bidra til å løfte resultatene totalt sett. Til slutt vil han også diskutere potensielle fallgruver og hvordan man kan tilnærme seg og vurdere dataen som er kommet inn.

 

Peter Karlsson, Country Manager i Delta Projects
Peter jobber til daglig med intelligente Adtech plattformer, Programmatic buying og digital annonsering på tvers av alle digitale display og web tv kanaler. Han har jobbet innenfor digital markedsføring i 20 år og har god erfaring fra både kjøp og salgssiden i den digitale mediebransjen.Han har stor interesse for teknologi og digital utvikling. Hans oppgave er å informere annonsører og byråer om hvordan de kan bruke programmatiske kjøp på en optimal og kreativ måte.

 

 

 

 

 

 

Ingird Almås, prosjektleder og innholdsprodusent i VG Partnerstudio

Ingrid Almås er prosjektleder og innholdsprodusent i VG Partnerstudio. Hun har vært med siden juli 2017, og kan snart kalles en veteran i Partnerstudio. Ingrid har en bachelor i kommunikasjon, og jobbet tre år som markedskonsulent i Mittanbud.no (Schibsted SMB) før hun tok pennen fatt og steget over til VG. Hun har de siste årene jobbet med kunder som Komplett, Norwegian og Orkla, og vært med på å bygge opp innholdsplattformen Smart, som har høstet internasjonal anerkjennelse.

 

 

 

 

 

Hanne Haugan, Leder Rådgivning i RED Performance

Hanne jobber i dag som leder for rådgiverne hos RED Performance. Hun begynte sin karriere innen digital markedsføring hos Online Media Group i 2007, og har siden den gang jobbet både i byrå og på kundesiden, i inn- og utland. Selskap hun har hatt som oppdragsgiver er blant annet ICE, Aker Biomarin, tanum.no, Nelly.com og Hotels.com. Hennes erfaring spenner fra brukerundersøkelser, prosjektledelse ved app- og nettsideutvikling, influencer samarbeid, affiliate marketing, samt digital kampanjeplanlegging og strategi. Hanne skal gi deg 5 tips til en optimal marketing-rig

De tradisjonelle byråene og kundens ansvarsområde er i endring. Organisasjonene endrer seg via insourcing og bransjeglidning, men behovet å dekke de ulike funksjonene og fasene i en digital kommunikasjonsstrategi er fremdeles like gjeldende. Hanne er Leder for Rådgiving i RED Performance og har mye erfaring med forskjellige sammensetninger av byrå og annonsør-team. Hør hennes råd om hvilke funksjoner som bør dekkes og hvordan dette samspiller best mulig.

 

Ingrid Nes, Senioranalytiker og CRO rådgiver i Synlighet AS

Ingrid har over 6 års erfaring med performance marketing i byrået Synlighet AS. Her har hun jobbet med både annonsering og SEO før hun de siste årene har spesialisert seg inn på fagfeltetene analyse og nettstedsoptimaisering. Ingrid brenner for aktiv bruk av data og innsikt for å oppnå best mulig resultater på tvers av alle markedaktiviteter.

 

 

 

 

 

 

 

Silje Christine Hjort Lie, Senior SEO-spesialist i RED Performance

Silje Hjorth Lie jobber som Senior SEO-spesialist i RED Performance. Arbeidsoppgavene hennes omfatter teknisk SEO samt arbeid med innhold og lenker. Silje har en analytisk tilnærming til innhold, og lager innholdsanalyser som danner grunnlag for en helhetlig innholdsstrategi på tvers av kanaler. Hun har en mastergrad i internasjonal markedsføring fra Ramon Llull University i Spania og Grenoble Ecole de Management i Frankrike.

5. minutters innlegg: Tre myter innen SEO 
Det finnes flere misoppfatninger innen SEO-faget blant annet fordi, ikke alle råd fra større, utenlandske markeder er overførbare til Norge. Å stole blindt på disse ideene kan være sløsing av tid eller i verste fall, skadelig for en bedrift. Med sin erfaring fra å jobbe parallelt med det norske og det svenske markedet, knuser Silje tre vanlige myter innen SEO.

 

 

 

Tone Helene Angsund, Head of LIVE McCann Drive

Tone Helene Angsund reiser for tiden rundt på #eventyrår. Til vanlig er hun Head of LIVE i McCann Drive. Hun har jobbet med reklame, medier og teknologi i 19 år, og har en imponerende premiehylle fra både inn og utland. På Performance-konferansen skal Tone holdet et 5. minutters innlegg som heter: Hvordan lage YouTube Hooken?. 

 

 

 

 

 

 

 

Elena Daia, Fagansvarlig Paid Social i Red Performance

Elena Daia jobber for å hjelpe store og små selskaper vokse gjennom planlegging og gjennomføring av sosiale medier-kampanjer. Hun er utdannet som media- og kommunikasjonsspesialist ved Coventry University og ved Universitetet i Oslo. Elena har 5 års erfaring med å planlegge og utføre fremgangsrike kampanjer innen telekom bransjen. Hennes kampanje for Cloetta førte til at de fikk de rekordhøye resultater og er et case som Facebook bruker som eksempel på best practice. Se caset her.

På Performance-konferansen vil Elena snakke om hvordan du kan benytte innsikt basert på historisk data fra Facebook og Instagram til å måle inkrementelle salg i nye kampanjeperioder. Forstå hvordan du kan forklare Facebooks rolle i modeller ved å utforske forskjellige tidsrammer, variabler, eksperimenter og andre kilder til data. Marketing mix-modellering (MMM) har lenge blitt brukt av annonsører til å attribuere salg til markedsføring og ikke markedsføringsaktiviteter.

Meny
Skroll til toppen