Interesseorganisasjonen for digital
markedsføring og kommunikasjon
oversikt

Dette er vinnerne av Performance Award 2019

Torsdag formiddag var det duket for Performance Award for 8. året på rad. Konkurransen kårer de beste jobbene innen performance marketing det siste året. 

 

«Dette er en av de tøffeste konkurransene i bransjen å vinne. Det er gjerne store og komplekse jobber, kravet til dokumenterbare resultater er strenge og juryen er høykompetent» sier lederen av INMA, Camilla Grund. «Det er stor prestisje i bransjen å vinne her, og det forstår jeg godt for her er det så og si umulig å sminke bruden og liten mulighet for individuelle tolkninger av dem som sitter i juryen» fortsetter Grund.

 

Publicis ble den store gullvinneren

41 ulike shortlist-jobber kjempet i dag om metall i 5 ulike kategorier. 14 metall ble delt ut, hvorav 4 var gull, 5 sølv og 5 bronse. I tillegg til en ærespris og en spesialkategori for unge talenter. Av de store byrågrupperingene var det Dentsu og Publicis som sikret seg de fleste, og Publicis markerte seg i toppen med hele 3 gull, 1 sølv og æresprisen.

 

RED Tactic og ENTUR bak årets mestvinnende arbeid

Det var kun ett enkeltarbeid som markerte seg i flere kategorier, og kunne reise hjem med både gull i online performance, sølv i performance that matters og bronse i performance innovation. RED Tactic sin jobb «Dynamisk bruk av video på Facebook» for ENTUR ble med dette det mestvinnende arbeidet som er gjort innen performance marketing det siste året.

 

Frida Bjørset årets performance talent

Nytt av året var at alle nyansatte i bransjen ble invitert inn til en egen spesialkategori der de løste oppgave i forkant av prisutdelingen.

«Hensikten med denne kategorien er å løfte frem nye talenter, og også gjøre konkurransen relevant også for dem som kanskje ikke har så mange arbeider bak seg – men likevel utrolig mye å komme med av nye friske tanker og kunnskap» sier INMA-lederen.

3 finalister kjempet om vinnerplassen, og Zenith guttene Eirk Male og Per Sundeman ble i siste runde da utkonkurrert av RED Performance sin Frida Bjørset.

 

Æresprisen til Christine Torp

Direktøren for performance marketing i Publicis Media, Christine Torp, kunne hente hjem den gjeveste prisen, årets ærespris. Denne prisen gis til en person eller bedrift som har utmerket seg spesielt, og betydd mye for utviklingen av performance marketing området i Norge.

«Christine er en som virkelig fortjener denne prisen. Hun har gått i bresjen for måling og dokumentasjon av digitale markedsføringiniativ helt fra starten. Hun har vært en aktiv og viktig brikke i performancemiljøet i Norge, har en sterk stemme, et genuint engasjement for faget og betyr mye for mange rundt seg» sier jurygeneral Magnus Strømnes Bøe fra RED Performance.

Æresprisen bestemmes av jurygeneral, INMAs styre og daglig leder.

 

Gratulerer til alle metallvinnere i årets konkurranse: Zenith, New Work, Starcom, Carat, Red Tactic, IProspect, TRY, Red Dentsu x, Los&Co, Minshare, GroupM, Xaxis, Red Performance, Publicis Media, Frida Bjørset, Christine Torp, Clas Ohlson, CircleK, Maxbo, Mercedes-Benz, ENTUR, Pfizer, PSA Norge, Nettbil, Eiendomsmegler1, Ford Motor Norge og SAS!

 

Her er den komplette vinnerlisten: