TRY vant gull i kategorien "Beste innholdsmarkedsføring for jobben "Ditt økonomiske DNA" for DNB i fjor // Foto: Thomas Eckoff

Dette er de 45 mest kreative digitale jobbene i 2022 – se shortlisten i Gulltaggen her!

INMAs konkurranse Gulltaggen Award premierer jobber som har utmerket seg innen kreativ bruk av teknologi og digitale flater det siste året. Nå er årets shortlist klar. Hvem som når helt til topps, offentliggjøres på årets prisutdeling som gjennomføres på INMAs sommerfest den 25. mai på Høymagasinet i Oslo. Avbildet er TRY som vant gull i kategorien «Beste innholdsmarkedsføring» for arbeidet «Ditt økonomiske DNA» for DNB i fjor // Foto Thomas Echoff

Det konkurreres det i ni ulike kategorier under de fire fagdisiplinene reklame og kommunikasjon, media, innholdsmarkedsføring og design og teknologi. Konkurransen ledes av jurygeneral Simen Hanssen fra Gjensidige. Hver fagdisiplin har hatt sin egen fagjury bestående av de aller beste fra bransjen innen sitt fagfelt.

«Det har vært en omfattende juryeringsrunde, og nå har årets jury plukket ut de 45 jobbene de mener har vært aller mest kreative i bruken av teknologi og digitale flater», sier jurygeneral Simen Hanssen. «Bak disse 45 jobbene står det hele 33 byråer som er ansvarlige, og det viser jo at vi i Norge har mye bra digital kompetanse» avslutter han.

Det er 73 vinnersjanser på årets shortlist fordi 16 av de 45 jobbene er shortlistet i flere kategorier, og 6 av jobbene har juryen selv nominert videre til spesialkategorien og den gjeve utmerkelsen årets nyskapning.

Det er TRY som har flest nominasjoner med hele 14. Deretter følger Anorak NoA med 7, Tante Randi med 6, ANTI med 5 og WAL med 4. atyp, Knowit Experience Oslo, NoA Ignite og Sesong 1 har alle 3 nominasjoner hver. 24 byråer har enten 2 eller 1 nominasjon.

Når man ser på oppdragsgivere er det Volkswagen som har flest vinnersjanser med hele 5 på shortlist. Deretter følger Utdanningsetaten i Oslo med 4 vinnersjanser, og Kaizers Orchestra, Verdensdagen for psykisk helse, og Øya og Fretex med 3 hver. 40 andre oppdragsgivere har enten 2 eller 1 vinnersjanse.

«Jeg må bare gratulere alle nominerte! Det er et utrolig kvalitetstegn å stå bak en eller flere av de 45 mest kreative arbeidene innen bruk av teknologi og digitale flater i bransjen, og vi gleder oss til å feire dere alle sammen på prisutdelingen og sommerfesten i slutten av mai», sier daglig leder i INMA, Camilla Grund.

Se komplett shortlist her.

Kjøp billett til prisutdelingen her.

Meny
Skroll til toppen