Bransjen må ta et felles grep

Forbrukerrådet kommer med ny rapport som kritiserer markedsføringsbransjen for at deling av sensitive persondata er ute av kontroll.

NRK Beta omtaler rapporten i dagens artikkel:  Kaller sjekkeapp «ute av kontroll» – deler persondata med minst 20 selskaper

 

– Vi har ikke selv fått eller lest rapporten enda, men kjenner til noe av innholdet, som spesielt er rettet mot RTB. Dette illustrerer behovet for en felles bransjeløsning som i praksis gir større kontroll gjennom hele verdikjeden. Bransjen må ta et felles grep, slik vi gjør nå med TCF. Det holder ikke at aktørene hver for seg overholder en gitt standard eller forskrift. Og det hjelper lite med lovlige samtykker fra forbruker om «systemet er ute av kontroll». Det handler om å sikre at forbrukernes valg og rettigheter blir ivaretatt på tvers av selskaper og landegrenser, og integrere disse i en teknisk løsning som hjelper aktørene sammen å kunne overholde sine forpliktelser i henhold til lovverket, sier daglig leder i INMA, Camilla Grund. 

 

De siste 2 årene er det investert betydelige ressurser i å lage en felles løsning på tvers av landegrenser fra IAB sin side. 55 bedrifter fra hele verdikjeden har vært involvert, og sammen med våre representanter fra 10 ulike land (inkludert Norge) har det vært kontinuerlig diskusjoner, planlegging og hele 9 møter med europeiske databeskyttelsesmyndigheter.

 

Les mer om rammeverket vårt her!

 

– På slutten av fjoråret lanserte vi så en forbedret versjon 2.0, som vil erstatte den første versjonen i slutten av dette kvartalet. Vi er nå klare for å starte dialogen med myndigheter og brukere av løsningen i Norge, og vil prioritere dette i hele 2020. 2020 er i ferd med å bli et veldig viktig år for den digitale annonseindustrien, der bransjens retning og fremtid vil kunne formes på store måter,  avslutter Grund.

 

INMA vil sette seg inn i rapporten når den foreligger og følge saken tett videre. Vi er også tilgjengelig for våre medlemmer som ønsker ytterligere informasjon eller diskusjon rundt dette.

Meny
Skroll til toppen