Bli kjent med finalistene i Young Lions Digital

Årets finalister som konkurrerer om å representere Norge i Cannes er:

Vilde Heldal og Sofie Skogstrøm fra Schibsted Partnerstudio

Mellina Villanueva og Fabian Bjørne-Larsen fra Cavai

Sollin Sæle fra Anorak og Per Berge Moe fra Publicis Kitchen

 

Vi spurte de unge talentene noen spørsmål for å bli bedre kjent med dem.

 

Team Vilde Heldal og Sofie Skogstrøm

Vilde uteksaminerte fra tekstlinjen på Westerdals sammen med Sofie i 2019, og begynte som innholdsprodusent og prosjektleder i Schibsted Partnerstudio kort tid etter det.
Sofie gikk ut av tekstlinjen på Westerdals i 2019, og begynte som innholdsprodusent og prosjektleder i Schibsted Partnerstudio ved siden av studiene. Har tidligere erfaring som journalist, men trives ganske godt på «the dark side». Begynte nettopp i ny stilling som team- og innholdsleder i Partnerstudio.

Hvorfor deltok dere i årets konkurranse?
Vi ble utfordret av Schibsted Partnerstudio til å prøve oss i årets konkurranse, og hvem sier vel nei takk til seks dager med intensiv kreativ myldring, x antall Red Bull på utlegg og Snoop Dogg på full guffe i kveldstomme Schibsted-lokaler? Jobben på sitt morsomste!

Hva var mest utfordrende?
Det er vanskelig å lande en idé uten et titalls, små sammenbrudd. Vi gikk på noen knekker underveis, skrotet arbeidet opptil flere ganger for å begynne på nytt. Men så kom vi liksom alltid tilbake til den samme ideen etter noen kaotiske timer. Da skjønte vi til slutt at vi var inne på noe. Også uvant å samarbeide fysisk og ikke gjennom en skjerm – det har vi savnet!

Hva lærte dere, og hva tar dere med dere videre?
Om du liker ideen, stol på at den er bra nok! (Og husk å spise underveis)

Hva er deres tanker rundt oppdragsgiver Mental Helse Ungdom?
Det er inspirerende å få bidra med ideer til en organisasjon som gjør en så viktig jobb som MHU. For oss var det viktig å ta de unge på alvor, å snakke med dem, fremfor om dem (sistnevnte synes vi nemlig at det er litt vel mye av i bransjen). Vi håper Mental Helse Ungdom har blitt inspirert gjennom mange nye ideer og innsikter – som forhåpentlig blir nyttig for dem videre.

Hva er deres ambisjoner videre?
Vi har vel fått litt blod på tann, og er ekstra motiverte for å tørre å satse og gå all in fremover. Og så er det jo aldri feil med en tur til Cannes!

 

Team Fabian Bjørne-Larsen og Mellina Villanueva

Fabian Bjørne-Larsen, 30 år, tekstforfatter. Jobber som Head of Creative i Cavai.
Mellina Villanueva, 25 år, tekstforfatter. Jobber som Senior Creative i Cavai.

Hvorfor deltok dere i årets konkurranse?
For å komme billigere til Cannes, og skape noe kult.

Hva var mest utfordrende?
Å skape noe nytt og interessant rundt et tema som blir tygget på hvert år

Hva lærte dere, og hva tar dere med dere videre?
Alle ideer rommer alltid mer!

Hva er deres tanker rundt oppdragsgiver Mental Helse Ungdom?
Viktig organisasjon som gjør viktig arbeid

Hva er deres ambisjoner videre?
Dra til Cannes uansett!

 

 

Team Sollin Apelthun Sæle og Per Berge Moe

Sollin Apelthun Sæle, 26 år fra Oslo, jobber i Anorak, går helst.
Per Berge Moe, 28 år fra Stavanger, jobber som kreatør i Publicis Kitchen, liker å sykle.
Vi var teampartnere i Anti i to år, men jobber nå i hvert vårt byrå. Vi skilte oss profesjonelt samme sommer som vi giftet oss for å lære mest mulig før vi starter byrå hvor vi kan gjøre hva vi vil en dag (vi må bare bli rike først).

Hvorfor deltok dere i årets konkurranse?
Først og fremst fordi det er gøy! Å ha et prosjekt utenom jobb som er større enn å lage middag kan ulogisk nok gi oss ekstra energi i flere uker. At vi begge i tillegg brenner over gjennomsnittet for å diskutere store (og gjerne digitale) idéer gjør at Cannes Young Lions Digital er det vi gleder oss mest til i løpet av året, uironisk. Det har gått så langt at vi nesten håper på at noen andre vinner i år, så kan vi bare løse den internasjonale oppgaven på siden mens flere får oppleve hvor gøy opplegget er.

Hva var mest utfordrende?
Det mest utfordrende er å hele tiden konkretisere den digitale løsningen så den blir så tydelig som mulig, samtidig som vi knytter den opp mot en større tanke rundt hva Mental Helse Ungdom egentlig er og skal være. Så kan vi jo heller ikke legge skjul på at det kan være vanskelig å forklare en helt ny digital idé så enkelt at alle i rommet forstår den uten å være et tech-geni.

Hva lærte dere, og hva tar dere med dere videre?
Hvis man ikke har hatt det skikkelig kjipt selv, og «ikke har peiling i det hele tatt», er man sannsynligvis en av de beste personene som kan henge med noen som sliter. Vi blir påvirket av de rundt oss, og hvis du sliter men bare henger rundt ansatte eksperter og andre som har det vondt bekrefter altså forskning at du ikke kommer så langt som hvis du får være rundt ressurssterke, helt vanlige folk, mest mulig. Psykisk helse er noe vi har sammen, og det skal vi ta med oss videre. 

Hva er deres tanker rundt oppdragsgiver Mental Helse Ungdom?
Er det noen i Norge som det er viktigst at kaller seg oppdragsgiver for digital kreativ kommunikasjon på tampen av en psykisk prøvende pandemi er det vel kanskje Mental Helse Ungdom. Så vi liker veldig godt oppdragsgiver og mental helse ungdom i samme begrep i 2022, og håper de fortsetter å være høyst investert som oppdragsgiver.

Hva er deres ambisjoner videre?
Våre ambisjoner er å vise alle Norske annonsører verdien av å jobbe målrettet med kreative konsepter som gjør en større forskjell enn at folk tenker «hehe, det var en reklame», og vi håper Cannes Young Lions på en eller annen måte tar oss videre på veien dit.

 

Meny
Skroll til toppen