Young Lions Digital 2023

Dato: 30. januar 2023

INMA fortsetter samarbeidet med Cannes Lions i 2023. Vi arrangerer derfor nå en nasjonal konkurranse for å finne det aller beste, unge kreative teamet, som skal representere Norge i kategorien digital i den internasjonale konkurransen Young Lions Competitions.

Young Lions Competitions er en konkurranse for unge kreatører fra hele verden, og det nærmeste man kommer VM i kreativitet og reklame. Vanligvis gjennomføres denne fysisk i Cannes, i juni, i forbindelse med Cannes Lions festivalen. I år vil konlkurransen for første gang siden pandemien gjennomføres fysisk i Cannes i forbindelse med Cannes Lions festivalen.

Vi har derfor også måttet gjøre noen endringer på den nasjonale konkurransen. I år vil den ikke foregå som en del av Gulltaggen, men gjennomføres som et eget løp i forkant av Gulltaggen.

Ønsker du å representere Norge i kategorien digital i den internasjonale konkurransen? Ja, da kan du fortsette å lese nedover for mer informasjon – og huske å melde deg på i den nasjonale konkurransen helt nederst på denne siden innen 30. januar!

 

Forpliktelser ved deltagelse i den nasjonale konkurransen

Hvis du melder deg på den nasjonale konkurransen, forplikter du deg til å delta i den internasjonale konkurransen i Cannes om du skulle være så heldig å vinne. Det innebærer at du forplikter deg til datoene 19.-23 juni. Kostnaden for deltakelse i finale inkludert festivalpass ligger på ca. 1490 euro. Er bedriften du jobber i medlem av INMA, dekker INMA denne kostnaden. Er bedriften du jobber for ikke medlem av INMA, må denne kostnaden dekkes av bedriften. Fly og hotell kommer i tillegg, og dekkes av deltakerne selv uavhengig om de er medlem av INMA eller ikke.

 

Hvem kan delta i den nasjonale konkurransen?

Cannes Lions har visse kriterier til deltakerne i Young Lions Competitions. Det innebærer at vi må ha de samme kriteriene i den nasjonale konkurransen.

  • Man må være et team på to personer. Dere trenger ikke å være et team til vanlig.
  • Begge på teamet må være 30 år eller yngre.
  • Begge må være i fulltidsjobb. Det er ingen krav til type rolle, og konkurransen er åpen for både kreatører, social media managers, kreative teknologer, digitale designere osv.
  • Det er lov å konkurrere i flere kategorier, men hvis du vinner i flere enn én kategori er det arrangørene av den norske konkurransene som går i dialog og blir enige i hvilken kategori du skal representere i Cannes. Dette er fordi det ikke er lov å konkurrere i flere kategorier i Cannes. Samme gjelder om du konkurrerer i to ulike team på to ulike kategorier. Hvis du vinner i to kategorier med to forskjellige lag kan du kun representere ett lag og kategori i Cannes. Enkeltpersoner har ikke lov til å konkurrere i flere kategorier i den internasjonale konkurransen. Vær obs på at det er arrangørene av konkurransene som går i dialog og blir enige i hvilken kategori du skal representere.

 

Praktisk informasjon – hvordan vil den nasjonale konkurransen foregå?

Den nasjonale konkurransen vil gjennomføres fra 1-7. februar, med en presentasjonsrunde den 14. februar. Man vil få tilsendt en brief man skal løse og sende inn sin løsning på, og presentere løsningen for juryen i etterkant. I år er det Flyktninghjelpen som er oppdragsgiver, og ansvarlig for briefen. Årets jury er storjuryen fra Gulltaggen.

I den internasjonale konkurransen vil man kun få 24 timer til å løse oppgaven. Vi har likevel valgt å gi noe bedre tid i den nasjonale konkurransen. Dette gjør vi for at det skal være enklere for flere å kunne delta ved siden av full jobb.

30. januar: Siste frist for påmelding. Påmelding finner du nederst på denne siden. Husk å melde på begge deltakerne, og fylle inn all all informasjon dere blir bedt om der på begge deltakere. Vi trenger fullt navn, fødselsdag, firma, mail og mobilnummer på begge i teamet.

1. februar: Brief sendes på mail til deltakerne kl. 14.

7. februar: Besvarelsen sendes til [email protected] senest kl. 14. Besvarelsen skal være på maksimum 10 slides, pluss en oppsummeringsslide (altså maks 11 slides). Besvarelsen kan være på norsk eller engelsk.

14. februar: Alle team får 5 minutter til å presentere sine besvarelser for juryen. Presentasjonen skal være på maksimum 5 minutter, og kan være på norsk eller engelsk.

TBA: Offentliggjøring av vinner og Norges representanter i Young Lions Competition i kategorien digital.

 

Hva koster det å delta i den nasjonale konkurransen?

Det er gratis for deltakere som er ansatt i bedrifter som er medlem av INMA. For alle andre er prisen 1000 kr + mva per person.

Velkommen til å delta! Har du noen spørsmål, ta kontakt med [email protected].

Meny
Skroll til toppen