Performance Konferansen 2023

Dato: 25. oktober 2023

Bli med på årets viktigste arrangement innen performance marketing. Performance konferansen er et årlig arrangement som skal inspirere til bruk av teknologi og digitale flater for å oppnå effekt og resultater av markedsinvesteringer. En hel dag fullstappet med faglige innlegg i flere parallelle spor og prisutdeling i Performance award.

Når: Onsdag 25. oktober. Dørene åpner kl. 09.00. Det faglige starter 09.30 og varer til ca kl. 16.15 Prisutdeling i Performance Award blir en del av programmet, og er lagt på slutten av dagen. Etter den faglige delen er ferdig er det mulig å bli igjen for å mingle med kollegaer og feire vinnerne i Performance Award.

Hvor: Klingenberg Kino i Oslo. Adressen er Olav Vs gate 4.

For hvem: Dette er en konferanse for alle som er opptatt av effekt og resultater av investeringene som gjøres i markedsføring i digitale kanaler og plattformer. Bruk av tilgjengelig teknolog for å få mer igjen for investeringene. Konferansen er relevant for hele verdikjeden, enten du jobber i byrå, hos en publisist eller plattform eller hos en annonsør.

Billetter: Billetter kjøpes nederst på denne siden. Ordinær pris for konferansen (som også inkluderer prisutdelingen i Performance award) er 5900 kr + mva og bill. avg på 75 kr. Er bedriften din medlem av INMA får du en ekstra god pris og prisen er da 3900 kr + mva og bill. avg på 75 kr. Har du sendt inn bidrag til Performance award og kun ønsker å delta på prisutdelingen er det mulig. Ta da kontakt med [email protected].

Er du permittert? Da har du fortsatt mulighet til å delta gratis om jobben din er medlem av INMA. Registrer deg nederst på denne siden under «Permittert», og vi trekker ut 30 heldige personer som får komme gratis. Trekningen gjøres 16. oktober – og du vil få beskjed da om du har fått plass eller ikke.

Servering: Kaffe, mineralvann når dere kommer. Lunsjen blir Wraps og gulrotkake. Det blir snacks og mineralvann, øl eller vin til prisutdelingen som kan tas med inn i salen. Etter prisutdelingen serverer vi litt sushi til de som er igjen sammen med mineralvann, øl og vin – så langt det rekker.

Konferansierer for dagen: Daglig leder og SEO ekspert i Rocket; Magnus Strømnes Bøe. Magnus er også styreleder i Bra Søk og styremedlem i INMA, og Henrik Hernes som er Vice President i Adnuntius.

PROGRAM: Det viktigste innen Performance Marketing akkurat nå. Se komplett program for dagen her. Og les mer om de ulike foredragsholderne lenger ned på siden her.

Årets konferanse blir mer lik årene før korona, med noe felles og noe fordelt i 2 parallelle spor. Du kan derfor velge mellom ulike foredrag alt etter hva du ønsker å vite mer om. Vi har gjort denne endringen etter tilbakemelding fra deltakerne de siste årene, der det er et klart ønske om å kunne styre programmet mer selv i tillegg til at det gir muligheten til mer dybdeforedrag i enkelte temaer for de som kan mye allerede.

Husk å sikre deg billett i tide!

Vi gleder oss til å se dere:-)

Velkommen!

Eivind Savio, Lead analytiker, Knowit Experience Oslo

Google Analytics 4 og de gode hjelperne
GA4 er nå hovedanalyseverktøy for mange. Noe er bedre enn GA3, andre ting har blitt vanskeligere, men samtidig åpner GA4 for muligheter som ikke fantes tidligere om du slipper hjelperne til. Denne presentasjonen tar for seg GA4 på godt og vondt, fra hvordan komme seg rundt (enkelte) problemer, til avanserte bruksområder innen analyse og markedsføring du kanskje ikke hadde tenkt på.  

Eivind er lead analytiker og teamleder i Knowit Experience Oslo. Han har over 20 års erfaring innen digital analyse. Eivind ble i 2017 tildelt Æresprisen for sitt arbeid av INMA Performance Awards, og i 2023 vant han «the Golden Punchcard Prize» for beste analysesløsning. Prisen deles ut på analysekonferansen Superweek som arrangeres i Ungarn.

Ingrid Amundsen, Direktør for Kunde, Marked og Driftsstøtte i Coop Norge

Coop velger utradisjonelt – modig eller nødvendig?
 

I en tid med store endringer i kundeadferd, mediekonsum, digitalisering hos organisasjoner og hos forbrukere er det viktig å ikke bli «stuck in old habits», men å våge å prøve nye måter å jobbe på. Går man ut og bryter normen er det bare å forvente at reaksjonene kommer. Særlig når man er en av Norges største annonsører. Det må man stå trygt i som leder i dagens marked.

Ingrid har over 20 års erfaring fra merkevarebygging, markedsføring, salg og ledelse.Hun har jobbet nært med en rekke byråer gjennom mange år, og tilegnet seg erfaring med hva som er nøkkel til godt samarbeid som igjen skaper gode resultater.

 

Vebjørn Søndersrød, Partner i Advokatfirmaet Føyen

Juridisk og forretningsmessig risiko: Hva ville jeg gjort og ikke gjort, som gjøres innen markedsføring nå?  
 

Altså, nytt rammeverk for overføring av persondata til USA så da ble det lettere å kjøpe amerikanske tjenester. Men en stor del av Metas tjenester er erklært ulovlige i Norge og Europa. NSM mener vi ikke skal bruke TikTok av frykt for kinesisk overvåkning. Er dette vårt problem som brukere og kunder egentlig? Alle de andre tjeneste inkludert tjenestene fra norske publisister er kanskje helt greie da? Og ville jeg brukt pixel?

  Vebjørn Søndersrød er partner i Advokatfirmaet Føyen. Vebjørn er advokat med mange års erfaring innen markedsføringsrett, personvern og immaterialrett. Han jobber mye med bedrifter innen internettjenester og digitale tjenester, ehandel og digitale markedsføringstjenester og SoMe. Han er en mye brukt foredragsholder innen disse områdene.  

Vebjørn skal gi en oppdatert juridisk og forretningsmessig risikovurdering av ulike tjenester og teknologier. Her har det skjedd mye på kort tid. Risikovillighet er sentralt. Men etikk og omdømme er kanskje like viktig som jus?

Runar Wiksnes, Sjefanalytiker i Hovedorganisasjonen Virke

Kompass i ruskevær
Vi har vært gjennom tre turbulente år. På vei ut av pandemien har både husholdningene og bedriftene sett både kostnader og usikkerhet øke. Hvordan påvirker konjunkturene norsk næringsliv – og hva er utsiktene framover?   Runar er utdannet siviløkonom ved Norges Handelshøyskole, med fordypning i makroøkonomi og økonometri. Som sjefanalytiker i Hovedorganisasjonen Virke er Runar tett på utviklingen i norsk økonomi generelt, og handels- og tjenesteytende næringer spesielt. Han kombinerer perspektiver fra makro- og mikroøkonomi for å vise sentrale utviklingstrekk.

Malene Martinsen Benterud, Digital Strategist - Paid Social i Bluebird Media

Søk på Sosiale Medier - Hvordan bruker de unge dette?
Vi har sett på hvordan Gen-Z og Millennials bruker sosiale medier som søkemotor. Vi kommer med konkrete eksempler på hvordan plattformer som TikTok og Instagram driver inspirasjon og salg gjennom søk på plattformene. Vi forklarer også hvordan social search vil kunne påvirke deg og din markedsføring i fremtiden. Malene er leder for sosiale medier-avdelingen hos Bluebird Media Norge. Med en solid bakgrunn fra byråbransjen skreddersyr hun betalte- og organiske strategier for både store og små merkevarer.

Geir Vikane, Head of Performance i dentsu

Hva kan Haaland lære oss om Performance marketing?

Kanskje det viktigste vi gjør som samlet performance bransje fremover er å evne å se på hele marketing mixen og måle effekten av denne.

Geir Vikane er Head of Performance i dentsu, og vil presentere en del spennende nye funn fra effektstudier gjort i dentsu X. Disse viser hvordan internasjonale plattformer ofte overrapporterer tallene sine.

Jonas Moe, Leder for Salg og Konvertering, TV 2

Eksperimentering i TV 2 Play
I dette foredraget vil Jonas Moe dele innsikt fra eksperimentprogrammet til TV 2 Play og hvordan de jobber metodisk med CRO og eksperimentering for å skape gode kundereiser og få mest mulig ut av trafikken deres. Som case vil han vise hvordan kjøpsflyten til TV 2 Play har endret seg de siste 12 månedene som er resultat av eksperimentering, samt hva som må til for å lykkes med CRO.

Sophie Iuel, Seniorkonsulent, Rocket 🚀

Mediekjøp i 2024: Hvordan klippe håret, uten å kutte av hodet
Hvordan hente mer effekt fra mindre budsjett eller hvordan unngå å betale for luft - kutte daukjøtt? Hvordan skal man sikre full transparens og unngå å “feede the black box”? Smartere bruk av markedsføringsbudsjettet gjennom «combined tactics».
Sophie er en multi-nasjonal kvinne, oppvokst i 8 forskjellige land med hundrevis av ulike kulturer og nasjonaliteter. Med dette har hun utviklet en spesiell interesse for sosiologi, i tillegg til en lidenskap for strategi og digital markedsføring. Sophie elsker det høye tempoet og den konstante utviklingen i bransjen. Etter å ha jobbet med sosiale medier, betalt søk (PPC) og programmatisk markedsføring, falt hun pladask for programmatisk. Med syv års erfaring fra tre ulike markeder innen digital markedsføring, har hun lært at kreativitet, nysgjerrighet og proaktivitet er essensielt for å lykkes i denne sektoren.  

Merethe Honne, Rådgiver Design, Increo

Design Sprint: Innovasjon med sjumilsstøvler
  Gode ideer møter mange utfordringer. Noen blir snakket i hjel, noen legges i en skuff, noen lanseres og flopper og noen få forandrer markedet. Hadde det ikke vært fint å vite hvilke, før man satser stort? Det er målet med Design Sprint. Metoden brukes både til beslutningsprosesser og utvikling av produkter og tjenester. Noen dager konsentrert arbeid resulterer i en prototype som er klar til brukertesting og videre iterasjoner. Få en innføring i hvordan Increo bruker metoden for å spare til og penger i de fleste prosesser.   Merethe Honne har jobbet som rådgiver og kreatør i kommunikasjonsbransjen i 20 år før hun begynte som rådgiver i design og teknologibyrået Increo. Increo avvikler årlig over 50 workshops med utgangspunkt i Design thinking-metodikk

Preben Standal, Senior Enterprise Sales Director, Adform Norway

Bærekraftig programmatisk annonsering

Det globale, programmatiske økosystemet utgjør en betydelig miljøbelastning, med utslipp på flere hundretusen tonn karbonutslipp hver måned. Med noen få grep kan du redusere miljøavtrykket på dine kampanjer, uten at det går på kompromiss med resultatene. Jeg vil vise hvordan du ved å velge riktige strategier kan omstrukturere kampanjene og implementere målrettede taktikker for å begrense unødvendig ressursbruk.

Preben er salgsdirektør hos Adform og har bred kunnskap om og erfaring med det programmatiske landskapet, økosystemet, med fokus på vekst og forretningsresultater. Preben skal snakke om bærekraft og programmatisk annonsering.  

Sander Landmark, Head of Social Media, TRY Opt

Flytt fokus: Fra å løse til å hylle EU-direktiver
Det er bred enighet om at det er utfordrende å orientere seg i – og operere i tråd med – EU-direktivene knyttet til personvern og bærekraft. Det er også lett å betegne disse reguleringene som begrensende, kostbare, og potensielt forretningskritiske. Men i stedet for å se på det som et hinder: hva om vi skifter fokus? I dette innlegget vil Sander forklare hvorfor EU-direktivene ikke kun bør løses, men hylles. Han vil utfordre oss til å tenke på hvordan disse direktivene kan styrke både den etiske og økonomiske siden av bransjen vår.
Sander jobber med performance-strategi, digital samfunnskontakt, sporing, kampanjestruktur og -optimalisering for små og store aktører i både privat og offentlig sektor.  

Slavisa Gacic, Analytiker og grunder av Nettrafikk

Fra statistikk til strategi: AI i performance og SEO
I dette foredraget vil Slavisa utforske AI's transformative rolle i Performance og SEO, fra historiske perspektiver til fremtidige trender. Han tar et dypdykk i hvordan AI former dagens digitale markedsføringsstrategier, samt praktiske tips og eksempler for å integrere AI i daglige arbeidsoppgaver.
Slavisa har over 20 års erfaring fra digitale medier med fokus på SEO, data og analyse. Han er også gründer av flere selskaper blant annet Nettrafikk, samt en erfaren foredragsholder innen SEO, data/analyse og veldig mye om GA4 og AI de siste årene. Hans unike ferdighet til å smelte sammen forretningsvisjon med teknologisk dyktighet gir deg mer enn bare en fordel – det gir deg en ny tenkemåte.

Haakon Gedde-Dahl, Senior Account Manager i Snap

Slik får du mest mulig effekt ut av Snapchat
  I følge Forbruker & Media bruker 66% av befolkningen Snapchat daglig. Dette gjør kanalen til en av Norges største og viktigste breddemedier. Snap har rett og slett blitt et verktøy alle norske markedsførere bør ha et forhold til.   I dette foredraget vil Haakon og Aleksander fra Snap Norge fortelle deg akkurat det du trenger å vite for å kunne skape effekt øverst og nederst i trakta for din merkevare på Snapchat. De vil blant annet snakke om to helt spesifikke oppdateringer som hhv. gir 26% bedre ROAS og -62% lavere kost per konvertering. Dette er en masterclass du ikke vil gå glipp av! 👻   Haakon har jobbet i Snapchat i 4 år.  Han er spesialist på alt det tekniske rundt annonsering på Snapchat. Alt fra optimalisering og attribusjon til hvilke kreative elementer som gjør at noen annonser konverterer bedre enn andre.

Aleksander Neely, Account Executive, Snap

Aleksander er Account Executive i Snapchat og har tidligere jobbet i Google og Meta. Han har bred erfaring med store og små bedrifter innenfor branding og performance-markedsføring. Et stort interesse- og fokus-område er hvordan kreativer kan bidra til gode resultater.

Vivian Chiang, Brand Partnerships Manager, TikTok Norway

Discovery to Purchase - why TikTok is built for Performance
  TikTok vokser i rekordfart, og vi ser vi at performance blir en viktig faktor i tiden fremover. I denne sessionen kommer vi til å gå gjennom kraften TikTok har med tanke på å utforske nye produkter, men også hvordan handlingene utspiller seg gjennom kjøpeprosessen. Vivian og Josefine kommer til å vise frem fler av våre effektive performance produkter, gode caser og fremheve hvordan du kan lage performance annonsering underholdende, inspirerende og effektivt!   Vivian har over 10-års erfaring innen digital markedsføring fra både Storbritannia og Norge, og jobber med noen av de største globale merkevarene. Hun har lang erfaring fra Meta- og mediebyråer, hvor hun tidligere har hatt fokus på å støtte kunder primært innen bil-, telekommunikasjons- og e-handelsbransjen med deres digitale markedsføringsstrategi.

Josefine Walmann Garen, Client Solutions Manager, TikTok Norge

I sin stilling som Client Solutions Manager arbeider Josefine med fokus på mediebyråer og hvordan de kan styrke sin tilstedeværelse på TikTok. Josefine jobber mye med det operative i plattformen, og hun guider byråer på blant annet hvordan man kan bli ekspert på annonseløsningene TikTok har - og hvordan de kan bruke TikTok på best mulig strategisk måte til å nå nye høyder.
Meny
Skroll til toppen