Miljøseminar 22. juni!

Dato: 22. juni 2017

Tid: 09:00 – 12:00
Sted: Henrik Ibsens gate 90, Solli Plass
Dato: Torsdag, 22. juni

INMA og VIRKE inviterer til Miljøseminar. Hvilken rolle har vi som bedrifter og markedsførere i det grønne skiftet? Hvordan kan vi bidra og hvordan kan vi tjene penger på vei igjennom og etter dette grønne paradigmeskiftet? Disse, og mange flere spørsmål vil være temaene for Miljøseminaret 22. juni!

Arrangementet er gratis for INMA og VIRKE-medlemmer, og koster 500 kr. eks. MVA for andre.

Les mer om de ulike foredragsholderne her!

Konferansier for dagen vil være Camilla Gramstad fra Virke. Hun har erfaring med arbeidsoppgaver som innebærer blant annet politisk påvirkning innen tema som bærekraftig forretningsutvikling, klima, sirkulær økonomi, samfunnsansvar og etisk handel.

Program for dagen:

TID
Dørene åpner 08:30
09:00Den grønne oppskriften på fremtidens næringsliv
Næringslivets grunnlag forsvinner hvis vi ikke tar vare på ressursene våre. I dag forbruker mennesker ressurser som tilsvarer 1,6 planeter, og halvparten av verdens dyreliv er forsvunnet på 40 år. Korallrevene våre dør og klimaendringene skaper uforutsigbare leveforhold for mennesker og dyr. Den gode nyheten er at vi har løsningene! Det handler bare om å ta smarte grønne valg for framtiden.
Nina Jensen, WWF.
09:30Er forbrukere klare til å satse på et grønt skifte?
Hvor sterk tro har forbrukere på at de kan selv bidra til det grønne skiftet? Hvilke holdninger viser de til miljøbevisste valg i hverdagen og handler de faktisk i tråd med disse holdningene eller stopper det ved ønsketenkning? Nielsen er verdens største markedsanalyseselskap for dagligvarebransjen som kjenner forbrukere godt. Elena Eriksen vil presentere de mest aktuelle globale trender innen forbrukeradferd og kan vise at det lønner seg å satse på bærekraft for å vinne i markedet.
v/ Elena Eriksen, Nielsen.
10:00Pause med kaffe.
10:20Er samfunnsansvar lønnsomt? Innsikt fra nyere forskning.
Det har nå internasjonalt kommet en ny generasjon med studier som bruker bedre data og bedre metoder. I sitt innlegg vil Jakob presentere noen resultater av disse nyere studiene, som både ser på lønnsomhetseffekter av samfunnsansvar, og også hvordan ansatte, kunder og andre grupper blir påvirket av en bedrifts arbeid med samfunnsansvar.
v/ Jakob Utgård, Høyskolen Kristiania.
10:50Veikart for Grønn handel - Hvordan ser fremtiden til Norsk handel ut?
Handelens Veikart for grønn handel 2050 ble lansert høsten 2016 som et samarbeid mellom Virke, LO, IKEA, H&M, NorgesGruppen, COOP og St1. Hvordan ser fremtiden ut, og hvilke tiltak er nødvendig for å komme dit?
v/ Camilla Skjelbæk Gramstad, Virke.
11:20Kai Gulbrandsen, Administrerende Direktør, Princess

Hvert innlegg blir etterfulgt av 5-10 min med Q&A fra Petter Gulli.

Påmelding er stengt, men du kan registrere deg i døren! 

Meny
Skroll til toppen