Annonsen din kan alltid bli mer relevant

av Erik Storm, medlem av INMAs faggruppe for Remarketing.

Annonser og reklame kan alltid bli mer relevant. Alltid.

Økningen i bruken av AdBlockere forklares delvis av ønsket om å ikke se reklame¹ og satt på spissen så er det nesten ingen som liker reklame. Vi godtar det fordi vi får noe i retur. På den andre siden er det få som ikke ønsker å få et godt tilbud som er aktuelt for akkurat meg.

Med utviklingen innen spesielt det digitale blir det stadig mulighet til å nå ut mer og mer presist til enkeltbrukere. Og det lønner seg.

Seneste på årets INMA Performance Awards var det en rekke innsendte caser som viste hvordan resultater ble signifikant bedre med å tilpasse seg brukere og være mer relevant.

Slik blir du mer relevant
Det er mange måter å bli mer relevant på, og etterhvert kan du bli mer avansert. Men la oss starte med det grunnleggende.

Først og fremst krever det litt analysearbeid av deg for å vite hvem du retter deg mot, hvor de er og hva de er på jakt etter. Jo bedre jobb du gjør her, jo bedre blir resultatet videre.

Ønsker du å få folk gjennom en trakt (kundereise) så må du ha ulike budskap til de som er øverst i trakten og de som er nederst i trakten.

Demografi – Gamle menn eller unge kvinner
Ut i fra demografiske data som kjønn og alder kan du allerede her bli mer relevant.

Gamle menn er ofte opptatt av noe annet enn unge menn, mens menn og kvinner ofte kan ha helt forskjellig ønsker og interesser. Hvorfor skal de få samme annonse?

Enheter – Stor eller liten skjerm
Om jeg ser en annonse på mobil eller PC kan benyttes til å vise ulike annonser. Kanskje du bør ha mindre tekst og større knapper på annonsene på mobiler – eller få meg til å besøke butikken din.

Geografi – Hvor er jeg
Hvis du vet at jeg er i nærheten av butikken din burde budskapet ditt kanskje heller være å få meg til å komme innom å se på alt det fine du har.

Annonser som retter seg mot hvor du er vil gjøre det bedre enn generelle annonser. Ved å ta med lokale stedsnavn eller opplysninger blir annonsene mer relevant og resultatene vil bli bedre.

Tid – Hvilken dag er det
Ved å utnytte både klokkeslett og hvilken dag det er kan du bli mer relevant.

Ikke fortell meg om September-tilbudet i Oktober, eller at jeg kan ringe deg når kontoret er stengt.

Fortell meg om søndagstilbudet på en søndag, og at butikken nå er åpen kl 09.

Vist interesse for – Jeg liker produktet ditt
Hvis du vet at jeg har sett på produktet ditt flere ganger og ikke kjøpt burde du vise meg annonser med produktet eller sammenlignbare produkter. Det er mer relevant.

Har vi nok data?
Alle har vi opplevd å se tilpassende annonser som ikke er relevante. Vi får eksempelvis annonser for et hotell rett etter at vi har booket. Dette skjer typisk når jeg har sett på to hoteller, men – naturligvis – bare booket det ene. Da vil det andre hotellet prøve å få meg til å booke rom en god stund.

Dermed blir annonsen ikke relevant for meg rett og slett fordi hotellet ikke har nok data. De vet ikke at jeg allerede har booket.

Så skal annonser bli så relevante som mulig vil det være behov for å dele mer data og informasjon. Men det er en annen debatt.

Men det er allerede masse informasjon tilgjengelig som kan benyttes for å gjøre annonser og markedsføring mer relevant. Når det gir bedre resultater – hvorfor skal vi ikke alltid bli mer relevant.

Så bli mer relevant – det kan alltid bli mer relevant!

(1) Kilde: http://www.helt.digital/adblock-og-stillheten-etterpa/ (15. sep. 2016)

Foto: Daniel Oines / Flickr / CC

Meny
Skroll til toppen