– Jeg har aldri vært så glad for en e-post som for den e-posten!

Det kan skje litt av hvert når du skal gjøre et utendørs-prosjekt med og for Kraftwerk. Jobben KITCHEN og VOID gjorde, ga dem Sølvtaggen for februar. Vi tok en prat med dem.

– Hva gjorde denne jobben unik?

– Det fysiske elementet og den visuelle utformingen gjør at prosjektet stikker seg ut i forhold til andre stunt. Terskelen for deltagelse er veldig lav – her trengs det ikke noe annet enn tilstedeværelse for å oppleve installasjonen, sier Per Kristian Stoveland i VOID.

– Det fysiske elementet i kombinasjon med det digitale gir publikum en opplevelse som er i skjæringspunktet mellom kunst, teknologi og musikk. Det  er ganske unikt og friskt i vår bransje. Promotering i en tradisjonell kontekst der det er tydelig hva som selges er ikke fremtredende her, men installasjonen skaper fortjent oppmerksomhet fordi den pirrer nysgjerrigheten i tillegg til at den er tro mot brandet det promoterer, sier Aram Zarkoob i KITCHEN.

Begge var sentrale i samarbeidet mellom KITCHEN og VOID som ga prisen for månedens Sølvtagg i februar.

– Hvorfor synes dere den funket?

– Det kom god tilbakemelding fra Kraftwerk-fans, og når Ralf Hütter selv insisterer på å ha tallene hengende på kontoret sitt i etterkant, så vil jeg påstå at det er en klar indikasjon på at vi har truffet målgruppen, sier Stoveland.

– Vi visste veldig tidlig i prossesen at dette ville være et prosjekt som ville slå an hos fansen. Vi er jo selv en gjeng med Kraftwerk fans, så vi trengte bare å lage et prosjekt som vi selv likte. Sampillet mellom num8rs.com, sosiale medier og PR-arbeidet var en suksessfaktor, sier Zarkoob.

– Hva var resultatene?

– Resultatene er dessverre konfidensielle, men juryen er godt kjent med disse. La oss si at vi solgte mer enn godt for en førsalgsperiode gjennom www.num8rs.comAllikevel synes jeg det er viktig å understreke at denne type jobb ikke bare måles i salg, men også hva det gjør for top-of-mind for brandet, sier Zarkoob i Kitchen.

– Har dere noen kule historier fra jobben?

– Vi hadde en situasjon hvor vi trengte å feilsøke på ett av tallene. Ettersom tallene var ganske tunge, så var det lettere å gå til tallet enn at tallet skulle komme til oss. Det ble en minneverdig opplevelse å ha laptopen stående på en søppelbøtte i friluft mens vi omprogrammere sensorikken, sier Stoveland.

– Da vi sendte første skisse av tallene, så fikk jeg en e-post fra Ralf Hütter der han ikke nevner noe om designet, men spør om det ok for oss å bruke hans stemme i tallene, noe vi allerede hadde ønsket, men ikke hadde «turt» å spørre om enda. Jeg har aldri vært så glad for en epost som den eposten! sier Zarkoob.

Meny
Skroll til toppen