5 kjappe om miljø med Nina fra WWF


Nina Jensen er generalsekretær i WWF-Norge og har et brennende lidenskap for natur og bærekraftige løsninger. Hun er også en av foredragsholderne på Miljøseminaret 22. juni! 

Hva handler et grønt skifte om for deg?
Fantastiske muligheter som vi er nødt til å gripe fort dersom vi skal klare å redde livet på jorda slik vi kjenner det – for mennesker og dyr.

Hva tror du er den største utfordringen med et grønt skifte?
Endringsmotvillighet i mennesker, institusjoner, organisasjoner, bedrifter og hos politikere. Etablerte regler og konvensjonelle sannheter bremser overgangen i stedet for å fremskynde den. I tillegg kommer tregheten i hele systemet. Det tar lang tid å snu en så stor skute. Derfor er det viktig at så mange som mulig i alle sektorer, privat, offentlig, ideelle etc. gjør så mye som mulig for å sikre overgangen.

Hvilke konkrete handlinger mener du kan være med på å påvirke næringslivet i riktig retning?
Først og fremst tror jeg næringslivet må innse at dersom de ikke er med på å drive det grønne skiftet vil de heller ikke være konkurransedyktige i fremtiden. Når det er sagt så trenger vi en koordinert innsats fra både næringslivets kunder som etterspør produktene, til politikere som regulerer næringslivet og næringslivet selv til å dra lasset i riktig retning.

Hvilke fordommer møter du blant folk flest når det kommer til diskusjon og snakk om miljø?
En typisk innvending er at det er dyrt og kostbart å være miljøvennlig. Og at vi må ofre noe av levestandarden vår for å lykkes. Det er nok riktig at vi må ofre noe på kort sikt. Men valget her står altså om å ofre litt på kort sikt fremfor å ofre veldig mye på lang sikt. Når det er sagt så er det utrolig mange der ute som forstår veldig godt hva som er i ferd med å skje og som jobber hardt sammen med oss for å gjøre noe med det.

Kan du nevne én konkret fortjenestemulighet som åpner seg for bedrifter, som er unikt for det grønne skiftet?
Den som kan levere fremtidens transport, som er dominert av flåter av selvkjørende elektriske biler basert på fornybar energi. Og det finnes MANGE flere. Dersom Norge skal være godt posisjonert i fremtiden må vi være best på mulighetene som ligger i disse og ikke satse videre på olje og gass, som om klimaendringer og endringer i energimarkedene ikke eksisterer!

Meld deg på her! Arrangementet er gratis for INMA og VIRKE-medlemmer, og koster 500 kr. eks. MVA for andre.

Meny
Skroll til toppen