5 kjappe om miljø med Petter Gulli!

Petter Gulli er kreativ leder i Good Morning og har over lenger tid vært aktiv i diskusjonen om ansvaret som ligger hos oss som bedrifter og markedsførere i møte med det grønne skiftet. Han vil holde Q&As etter hvert foredrag under Miljøseminaret 22. juni! 

Hva handler et grønt skifte om for deg?
Det handler om at vi må klare å legge om til et samfunnsorden der vi både klarer å stoppe den globale oppvarmingen og redusere ressursforbruket. Skal vi klarer å løfte store deler av verdens fattigste inn i middelklassen kan vi ikke fortsette med den bruk og kast mentaliteten vi har i dag. Og sannsynligvis må vi klare oss med å eie færre ting også.

Hva tror du er den største utfordringen med et grønt skifte?
At til tross for at vi kan være framtidsoptimister og tror på grønn vekst, så må vi nok også legge om forbruket. Og folk gir ikke frivillig fra seg goder de tar for gitt. I tillegg til dette tror jeg mange ikke orker å ta innover seg de enorme konsekvensene det får for oss hvis vi ikke klarer å legge om. Det blir rett og slett så vanskelig å tenke på at man bare blokker det ute.

Hvilke konkrete handlinger mener du kan være med på å påvirke næringslivet i riktig retning? 
At forbrukerne begynner å bruke makten sin. Det komme mange nye produkter i årene framover, som er designet og produsert med et bærekraftig utgangspunkt. Jo raskere vi bytter ut de gamle med disse, desto raskere vil næringslivet se at det lønner seg å satse grønt.

Hvilke fordommer møter du blant folk flest når det kommer til diskusjon og snakk om miljø?
Jeg tror hele tiden at jeg skal møte fordommer, men det skjer nesten ikke. I miljøbevegelsen blir jeg tatt imot med åpne armer til tross for at jeg har sittet i turboen på forbrukermaskineriet i snart 30 år. Og i egen bransje og blant venner hagler det bare med godord. Til tross for at jeg egentlig er en forurensende dust. Men så tror jeg vel egentlig at miljøkampen trenger noen duster også. Noen som synes det er skikkelig vanskelig med kjøttfrie dager flere ganger i uken, av og til  tar bilen til butikken når han kunne ha gått og har store problemer med å droppe alle flyturene. På mange måter handler vel egentlig min miljøkamp om å omvende meg selv.

Kan du nevne én konkret fortjenestemulighet som åpner seg for bedrifter, som er unikt for det grønne skifte?
I Good Morning pleier vi å si at «Sustainability is the new digital». Med det mener vi at  merkevarer som tidlig nok forstår konsekvensen av det grønne skiftet vil kunne skaffe seg et konkurransefortrinn. Det er et mulighetsvindu i noen år framover nå, men så vil alt være «regulert» og bærekraft blir en hygienefaktor.

Meld deg på her! Arrangementet er gratis for INMA og VIRKE-medlemmer, og koster 500 kr. eks. MVA for andre.

Meny
Skroll til toppen